Képzés

2024.01.26. 07:00

Sportlövő edző képzést indít a Debreceni SZC Irinyi János Technikum

A szakmai oktatás időtartama másfél év, a technikusi oklevél akár munka mellett, rugalmas időbeosztás szerint is megszerezhető.

Haon.hu

A szervezők remélik, sokan jelentkeznek majd

Forrás: Cimre József-archív

A Debreceni SZC Irinyi János Technikum a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesülettel, – mint duális képzőhellyel – együttműködve február elején elindítja Sportedző (sportlövészet)–sportszervező képzését, áll a Sportlövő Menedzser Team közleményében.
Farmasi József, a DSZC főigazgató-helyettese, valamint a Debreceni SZC Irinyi János Technikum részéről Szilágyi László igazgató és Balázs-Köblös Helén igazgatóhelyettes tájékoztatta az érdeklődőket a legfontosabb tudnivalókról. A szakmai oktatás időtartama másfél év, a technikusi oklevél akár munka mellett, rugalmas időbeosztás szerint is megszerezhető.

A képzés ingyenes, de érettségihez kötött, a résztvevők a – sikeres ágazati alapoktatást és alapvizsgát követő – szakirányú oktatás időtartama alatt szakképzési munkabér juttatásban részesülhetnek.

Remélik, minél többen jelentkeznek

Pető László, a Hajdú-Bihar Vármegyei Sportlövő Szövetség elnöke, valamint a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület vezetője a következőket mondta az edzőképzési lehetőségről: 

Hazánkban több sportlövő szövetség működik, célunk, hogy mindegyik szövetségnek jól képzett, a sportágban jártas szakembereket tudjunk adni.

Ebben nagyon jó partnernek ígérkezik a Debreceni SZC Irinyi János Technikum. Reméljük, hogy minél többen sikeresen teljesítik a képzést, ezáltal növelve a minőségi, szakképzettséggel rendelkező edzők számát a kelet-magyarországi régióban. Sportvezetőként úgy gondolom, hogy a megfelelő szakmai háttér mellett sportágunk még népszerűbbé válhat, e felé tettünk most egy lépést az edzőképzés elindításával – mondta el a szakember.

sportlovo-edzo-kepzes-debreceni-szc-irinyi-janos-technikum-debreceni-loveszsuli-haon-sport-hajdu-bihar-debrecen
Szilágyi László (balra) és Pető László
Forrás: Cimre József-archív


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában