Futsal

2024.01.17. 20:15

Futsalisten nem volt kegyes a Berettyóhoz

Rábl Jánosék sokáig győzelemre álltak a Haladás pályáján.

Molnár Szilárd

Nagyot harcolt az MVFC és a Haladás

Forrás: Czinege Melinda

Álomból szinte rémálommá vált a Haladás elleni szuperrangadó az MVFC Berettyóújfalu számára, miután két gólos vezetésről bukta el a három bajnoki pontot, így meg kellett elégednie a szimpatikus vesztes szerepével a Trencsényi János legénységének. Az első, szeptemberi derbin 4–3-a nyert a Hali a Pálfi István Rendezvénycsarnokban, így szerda este ezúttal a vasiak otthonában feszült egymásnak a két gárda. A dunántúliak a tabella éléről, míg a csapatkapitány Szabó Pétert nélkülöző – így Nagy Imre karján feszült a szalag – bihariak a tabella második helyéről várhatták az összecsapást.

Nem kezdődött túl nagy iramban a mérkőzés, a Szombathely próbálta birtokolni a labdát, a vendégek pedig igyekeztek azt a lehető leghamarabb elvenni tőlük. A negyedik perc hozta el az első helyzetet, Knizs lövését hárította szépen Sándor Máté. Nem sokkal később Henrique Diniz bolondította az MVFC védőit, de lövését blokkolta Iszák Dominik. Aztán Nagy Imre tesztelte távolról Alaszticsot.

Szépségdíjas góllal szerzett vezetést az MVFC a 7. percben: Rábl János passzolt középen a befutó Nagy Dánielhez, aki talppal húzta kapura a labdát, becsapva a kimozduló hazai hálóőrt! 0–1.

Hátrányuk tudatában próbálták fokozni a nyomást a zöld-fehérek, de az újfaluiak fegyelmezetten visszazártak.

A 12. percben ismét Sándor villantotta reflexeit a kapuban, pár másodperccel később pedig már azért törölgethették a homlokukat a vendégek, mert Matheus a saját szerelési kísérlete után maradt a parketten fájdalmas arccal.

Következett az ápolás, majd ölben kellett levinni a Mezei-Vill térdér fájlaló brazil gólzsákját. Sándor hibázott egyet, de Nagy Kevin becsúszva k mentette meg góltól a csapatát. Kijött a szorításból a Berettyó, Rábl  szédítette a hazaiakat a az oldalvonalnál, de passzát nem tudta gólra váltani Iszák.

Sándor Máté nem végezte el időben a kidobást, így a hatosról lőhetett szabadrúgás a Szombathely, de Dróth nem találta el a kaput. Újra beszorult az MVFC, Vas kapufát lőtt, Sándor Máté védett – Rafinha meg a térdéhez kapott és leült a földre, így másik brazilját is elveszítette a  hajdú-bihari gárda. Ám ezt is elbírták Nagy Imréék, így vendég vezetésnél vonultak pihenőre a felek.

Remekül indult folytatás, de aztán...

Ennél nehezebben kezdődhetett volna jobban a második játékrész a támadásban vészkapusra váltó Mezei szempontjából: Iszák szerzett labdát a hazaiak térfelén, majd önzetlenül Nagy Kevin elé passzolt, a válogatott futsalos pedig a kapuba passzolt. 0–2!

Gyorsan érkezett a vasi válasz, Sipos volt eredményes a 25. minutumban. (1–2). Dróth bombázott fordulásból kapura, de Sándor Máté a helyén, és észnél volt. Nyomott a Haladás, és egy vendég szempontból nagyon peches találattal egalizált is a 30. percben: Vas lövése pattant meg, így Sándor Máté tehetetlen volt. 2–2.
Fáradni látszott a szűkebb rotációval dolgozó MVFC, ezt pedig kihasználták a zöld mezesek: egy szép háromszögelést követően Dróth helyezett a kapuba. 3–2.

Az utolsó percekben az egyenlítésért hajrázott nagyot a Berettyó, de sajnos az utolsó pillanatokban Iszák lábában maradt az egyenlítés, így 3–2-re nyert a Haladás.

A tények
Férfi futsal NB I., 16. fodruló
HALADÁS VSE–MVFC BERETTYÓÚJFALU 3–2 (0–1)
Szombathely, Haladás Sportcsarnok. Vezette: Muhari Gergő (Juhász Dávid, Mákos Márk Dávid)
Haladás: Alasztics - Kovács, Hajmási, Dróth, Vas Á. Cserék: Homlok (k), Luiggi Longo, Knizs, Henrique Diniz, Sipos, Kiss P., Körmendy, Vatamaniuc-Bartha, Rutai. Vezetőedző: Felipe Conde.
MVFC Berettyóújfalu: Sándor M. - Matheus, Rábl, Nagy K., Rafinha. Cserék: Mezei (k), Korcsmáros, Nagy I., Erdei K., Iszák, Magyari, Nagy D., Daróczi. Vezetőedző: Trencsényi János
Gól: 0–1 Nagy D. (7.), 0–2 Nagy K. (21.), 1–2 Sipos (25.), 2–2 Vas (30.), 3–2 Dróth (33.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában