DVSC

2024.01.20. 14:23

Jorgo Pellumbi: Tetszik a Loki stílusa

A Loki januában szerződtetett védője Myrto Uzuni és Viber Ramadani példáját követve szeretné beverekedni magát a magyar élvonalból az albán válogatottba.

Haon.hu

Jorgo Pellumbi

Forrás: Molnár Péter

Noha csak két hete írt alá a DVSC-hez a horvát Varazdintól szerződtetett Jorgo Pellumbi, jól érzi magát új csapatával a beleki edzőtáborban. A 23 éves, korábbi albán korosztályos válogatott belső védő a Loki mindkét tesztmeccsén szerepelt, egy-egy félidőt kapott a Petrolul Ploiesti (1–0), illetve a Cracovia (3–3) ellen.

– Az első benyomásaim nem is lehetnének jobbak: szervezett klubhoz írtam alá, a szakmai stáb felkészült, a csapattársak pedig azontúl, hogy kedvesek, képzett játékosok mondta a Nemzeti Sportnak Jorgo Pellumbi. – Két hete készülök a Debrecennel, ennyi idő alatt leszűrtem, hogy pörgősebben játszunk, mint Horvátországban a Varazdinnal.

Tetszik a stílus, valamint az, hogy kis passzokkal, hátulról építkezünk, és sokat futunk Albániában a Kukësiban próbálkoztunk hasonlóval.

Nem idegen nekem ez a felfogás, de még el kell sajátítanom. Eredeti posztomon, belső védőként vesz- nek számításba, de ballábasként akkor sem jövök zavarba, ha bal oldali szélső védőként kell helytállnom. Új csapathoz érkezve nem lehet más a célom, mint hogy minél hamarabb beilleszked- jek, és segítségére legyek az együttesnek kiharcolni a nemzetközi kupaszereplést. Azért is szerződtem Magyarországra, mert úgy érzem, sokat fejlődhetek, jó terepnek tűnik megtenni a következő lépéseket a pályafutásomban. Myrto Uzuni és Ylber Ramadani példáját követve szeretném beverekedni magam az NB I.-ből az albán válogatottba – hangsúlyozta.

jorgo-pellumbi-loki-dvsc-debreceni-vsc-haon-sport-hajdu-bihar-debrecen-labdarugas
Jorgo Pellumbi
Forrás: Molnár Péter

Vérét adja a csapatáért

Jorgo Pellumbi élvezi az edzéseket, amelyeken nagyszerű támadók ellen teheti próbára tudását.

– Dzsudzsák Balázst nem egyszerű megszabadítani a labdától, Brandon Domingues kiválóan cselez, Alexandrosz Kiziridisz ügyes, míg Bárány Donát rendkívül erős, szuper befejező örülök, hogy ilyen társakkal játszhatok.

A horvát bajnokságban én szereztem a legtöbbször labdát, és a legtöbb blokkolt lövés is hozzám köthető, úgyhogy nem kell félteni.

Az a típus vagyok, aki mindent megtesz a győzelemért, ha szükséges, a véremet adom a csapatért. Napi két edzésünk van, igyekszem mindent kiadni magamból, hogy a lehető legjobb állapotban várjam a tavaszi szezon rajtját. A sérülések elkerültek, jók a mutatóim, várom már az első bajnokit! – nyilatkozta a játékos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában