Darts

2024.01.17. 08:49

Egy hajszál hiányzott Székely Pálnak a Pro Tour-kártyához

A debreceni Golden Bullshoz kötődő „Penge” hiába borította többször is a papírformát, nem valósult meg a legnagyobb álma.

Tóth Huba Elemér

Bár nem került fel a 128 fős álomlistára Székely "Penge" Pál, de így is büszke lehet a teljesítményére

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Múlt vasárnap este lezárult a PDC Qualifying Schools sorozat a németországi Kalkarban és az angliai Milton Keynesben is, ahol a legjobb dartsosok két évre szóló Pro Tour-kártyákat szerezhettek. A második szakaszba három magyar versenyző jutott be, köztük a debreceni Golden Bulls kötelékéhez tartozó Székely Pál is.

A döntő etapban négy napon keresztül egy-egy minitornát rendeztek. A győztesek Pro Tour-kártyához jutottak hozzá, míg a többi kvótát az összesített eredmény alapján osztották.

Folyamatosan javult

Székely Pál 76,49-es átlaga nem volt elég a német Marcel Junk ellen (3–6), majd összességében hiába teljesített jobban (82,30) a 80%-os hatékonysággal kiszálló Miroslaw Grudieckivel sem bírt (2–6). Azonban a Penge becenévre hallgató versenyző ezután nem kis bravúrt ért el, hiszen 6–4-es győzelmet aratott a korábbi ifjúsági világbajnok, nyolcszoros PDC-vb résztvevő német Max Hopp ellen, aki ezáltal igencsak hoppon maradt. Aztán kevesebb szektorhibával ugyan elérhetett volna szorosabb eredményt az új-zélandi Ben Robb ellen, de a 6–3-as arányú tisztes helytállás miatt nem lehetett teljesen elégedetlen.

Nem sok hiányzott

A véghajrában a belga Luc Bogaeren (6–3), valamint két hollandon, Wesley Plaisieren (6–2) és Gilbert van der Meijdenen (6–4) jutott túl, majd a 2023-2024-es PDC-világbajnokságon is játszó francia Thibault Tricole ellen állhatott a tábla elé. Hatalmas csatát vívtak egymással, de 4–4 után két leget nyerve végül Tricole húzta be a meccset, és később a Pro Tour-kártyát is. Székely Pál pedig hiába szerepelt remekül, a ranglista alapján nem került be a PDC idei 128 fős mezőnyébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában