Futsal

2024.01.26. 06:30

Egy könnyebb, és egy nehéz meccs vár a futsalosokra

Vass Ottó szerint a DEAC sokat profitálna abból, ha korán megszerezné a vezetést az MFA ellen.

Haon.hu

Vass Ottó Siska Gergőt ünnepli

Forrás: Czinege Melinda

Pénteken kiderül, melyik vármegyei futsal csapatunknak hoz szerencsét az NB I. 21. fordulója. Mindkét gárda pénteken lép pályára: a DEAC-nál a sereghajtó Magyar Futsal Akadémia vizitál a DESOK-ban 18.30-tól, míg az MVFC Berettyóújfalu a Nyíregyháza otthonában vizitál majd.
– Szeretnénk bejutni a felsőházba, ezért mindenképpen nyernünk kell – adta ki az ukázt Vass Ottó, a gárda csapatkapitánya a debreceniek honlapján. – Akadnak olyan kerettagok, akik apróbb sérüléssel bajlódnak, ettől függetlenül szerintem mindenki vállalni fogja a játékot.

Az MFA általában szépen futsalozik a meccsein, ezért is meglepőnek tartom az aktuális helyezését.

Amennyiben rá tudjuk erőltetni az akaratunkat a vendégekre, akkor jó helyzetbe kerülhetünk. Amíg nem szerezzük meg a vezetést, biztos, hogy nehéz dolgunk – mondta.

A bajnokság első szakasza után az első hat jut a felsőházba, a DEAC jelenleg a hatodik pozíciót foglalja el a tabellán. Az egyetemisták az előző héten a PEAC-ot fektették két vállra hazai környezetben. Vassék nem kezdték valami jól a találkozót, hiszen már a második percben hátrányba kerültek, de ezt követően Szatmári Ákos, Tóth Attila és Harmati Tamás is beköszönt, így 3-1 lett a végeredmény.
– A kezdő sípszó előtt azt mondtam a fiúknak, hogy három döntő vár ránk még az alapszakaszban, és ez az összecsapás lesz az első. Egy pontrúgásból hamar gólt kaptunk, ettől függetlenül biztos voltam abban, hogy fordítunk. A játék képe alapján akár nagyobb különbség is kialakulhatott volna, de így sem lehetünk elégedetlenek – zárta mondandóját Vass Ottó.

Rangadó következik

Az MVFC Berettyóújfalura keleti derbi vár, hiszen Trencsényi János tanítványai a Nyíregyházához utaznak ugyancsak pénteken. A 18 órától kezdőd mérkőzés izgalmasnak ígérkezik, hiszen az újfaluiak 42 ponttal a másodikok, míg a szabolcsiak 39 egységgel a negyedik helyet foglalják el a tabellán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában