Röplabda

2023.12.13. 14:50

Kemény feladat előtt a DEAC röpisei

A debreceniek egy osztállyal fentebb léptek.

Haon.hu

A debreceniek nagy sikert arattak a feljutással

Forrás: DEAC-archív

Jól teljesítettek a DEAC U15-ös röplabdázói az idei szezonban, hiszen az alapszakaszt hét győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zárták, így készülhettek az osztályozóra. A feljutásért a mieinken kívül a Kunhegyes, a DSE Röplabda Akadémia és a Vegyész RC Kazincbarcika küzdött meg Dunaújvárosban, méghozzá egyetlen nap alatt – írta a deac.hu. 

A most vasárnap rendezendő tornán a DEAC-nak nem kellett a Kunhegyessel megmérkőznie, mivel a csoportban már találkozott a két gárda egymással, és akkor az egyetemi csapat 3:1 arányú győzelmet aratott, amit „vitt magával” az osztályozóra. A Kazincbarcika és a DSE ellen várt tehát komoly erőpróba a mieinkre. A DEAC-nak erőteljes, határozott, küzdelmes játékkal sikerült legyőzni mindkét csapatot 3:0-ra, ráadásul a cívisvárosiaknál mindenki lehetőséget kapott. 

A Debreceni Egyetem U15-ös röplabdacsapata tehát feljutott az I. osztályba, aminek küzdelmeit már januárban megkezdi. Az ország kilenc legjobb korosztályos együttese küzd majd a bajnoki címért, így igen nehéz menetelés veszi kezdetét. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában