Kézilabda

2023.12.10. 21:50

Menetel céljai felé a hajdúszoboszlói kézilabda-együttes – fotókkal

A kék-fehérek telt ház előtt, csokigyűjtéssel búcsúztatták az évet.

Molnár Szilárd

Magabiztos győzelemmel búcsúzott 2023-tól az Opus Tigáz Hajdószoboszló férfi kézilabda NB II.-es együttese szombat este. A fürdővárosiak megadták a módját az idei utolsó bajnokinak, az ünnepek alkalmából többek között csokit gyűjtöttek a gyerekeknek, a szünetben pedig látványos, A nagy pénzrablás című sorozat ihlette táncos félidei show-t is láthatott a Városi Sportház lelátóját teljesen megtöltő nagyérdemű.

20231209_Hajdúszoboszló-Tiszavasvári kézilabda_MP_HBN-55
Forrás: Molnár Péter

A mérkőzésen feltűntek korábbi és jelenlegi sportolók, valamint több közéleti személyiség, például Czeglédi Gyula hajdúszoboszlói vagy Maczik Erika nádudvari polgármester is. Utóbbi a napokban ünnepelte a születésnapját, virággal kedveskedtek neki a klub elöljárói.

A vezetőség a kezdő sípszó előtt a klub beállóját, Rásó Tibort is köszöntötte, aki tagja volt a Balatonfüreden megrendezett XVI. Rendőr Férfi Kézilabda Európa-bajnokságon hatodik helyezést elért magyar férfi kézilabda-válogatottnak.

Szép megoldások

A kék mezes hazaiaknak volt miért visszavágniuk a Tiszavasvárinak, hiszen ősszel vereséget szenvedtek tőlük. A kézilabda sok szépségét, érdekességét felvonultatta az összecsapás: a nézők láthattak kapusbravúrokat, halószaggató bombagólt, cunderezést, ejtést, jó védekezés utáni precízen kivitelezett gyors ellentámadást, sőt, még a piros lap is villant a találkozón.

Az első játékrész szoros küzdelmet (10–9) hozott, köszönhetően a kapusoknak, illetve a mezőnyjátékosok helyenkénti bizonytalankodásának, de fordulás után beindult a szoboszlói gólgyár, így a kék-fehérek végül magabiztosan, 30–20-ra nyertek, és ezzel megszilárdították a helyüket a tabella élén.

A mérkőzés szünetében az egyesület vezetői átadták az összegyűjtött adományokat Holácsik Mariann-nak, a Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetőjének.

Erejükhöz mérten

A Haonnak dr. Kovács Gergely alpolgármester, a klub elnöke elmondta, mivel nagyon fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást, rengeteg jótékonysági akciót szerveztek az elmúlt időszakban. – Természetesen nem csak ünnepek idején gyűjtünk, ám mivel december 9-ére esett az utolsó hazai mérkőzésünk, úgy gondoltuk, a telt ház miatt még az átlagnál is többen ajándékoznak majd. Így is lett, sokan nem is csak egy csokit is dobtak be a kihelyezett gyűjtődobozba.

Ez egy csepp a tengerben, ám úgy gondolom, mindenki segítsen az erejéhez mérten, mert egy gyermeknek egy tábla csoki is valószínűleg többet jelent, mint azt gondolnánk

– fogalmazott a sportvezető.

20231209_Hajdúszoboszló-Tiszavasvári kézilabda_MP_HBN-60
Forrás: Molnár Péter

Egymásra találtak

A HSE-ből 2021-ben kivált ASK Hajdúszoboszlói Kézilabda Sportegyesület kiemelt célja, hogy a felnőttcsapat a régió egyik meghatározó csapatává váljon, majd idővel az NB I./B-s szereplésre is esélye legyen. A klub középtávon szeretne minél több hajdúszoboszlói, nádudvari és püspökladányi gyermeket kinevelni a felnőtt együttes részére.

– Idén a csapat, a vezetők, a támogatók és a közönség nagyon egymásra talált, ennek is köszönhető a vezető helyünk. Azért pár szívinfarktust így is kihordtunk lábon az ősszel, hiszen az eddigiekből mindössze három meccs sikerült viszonylag simára, a többi mind az utolsó percekben dőlt el.

Mivel a nagy részüket megnyertük, ez azt mutatja, mentálisan igen erősek a fiúk.

Ebben a szezonban idegenben megy jobban, egyedül épp Tiszavasváriban maradtunk alul. A csoportriválisainkat is idegenben fektettük két vállra, valamiért eddig hazai pályán a gyengébbnek tűnő csapatok ellen görcsösebbnek mutatkozunk. Remélem, tavasszal saját közönségünk előtt is magabiztos győzelmeket aratunk, mert szeretnénk megnyerni a bajnokságot – mondta el Kovács Gergely.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában