Labdarúgás

2023.11.22. 09:41

Fölényes győzelmet arattak a DEAC fiataljai

A debreceniek hat gólt is szereztek.

Haon.hu

A debreceniek gáláztak a meccsen

Forrás: DEAC-archív/Ásztai Csaba

Kertész Tamás legénysége az élről várhatta a 11. fordulót, ám ahhoz, hogy továbbra is megtartsák listavezető pozíciójukat, hozni kellett a kötelezőt és hazai pályán két vállra kellett fektetni a Ceglédet – írta a deac.hu. 

Hamar kidomborodott a két csapat közti különbség, az első perctől debreceniek akarata érvényesült, a vendégek beszorultak védőharmadukba, csak idő kérdése volt, mikor kapitulálnak. A nyomást a 6. minutumig bírták a sárga-kékek, ekkor Nagy Attila vette be a kapujukat, majd kis idő elteltével megduplázta önmaga és a csapat találatainak számát. A vendégekben tudatosult, ezen a napon arra sincs esély, hogy pontot raboljanak, így arra törekedtek, megússzák minél kevesebb kapott góllal a meccset. Megszállták tizenhatosuk előterét, de nem tudták megakadályozni, hogy a 38. percben Dudás Gergő megzörgesse a hálójukat. A párharc eldőlt, a pontok már zsebben voltak, az volt a kérdés, szünet után tovább nyitja-e az ollót csapatunk. 

Folytatódott a gála 

Fordulás után is mi voltunk fölényben, leginkább a ceglédi térfélen zajlott a játék, ám fiataljaink ekkor már inkább az egyéni megoldásokat részesítették előnyben. Az 53. percben Kelemen Zsolt is feliratkozott a gólszerzők közé, majd nem sokra rá Nagy Attila már mesterhármasnál tartott. A kegyelemdöfést a csereként pályára lépő Kovács Krisztián adta meg, aki a 89. minutumban beállította a végeredményt. Csapatunk az élen zárta a fordulót, két ponttal előzzük meg a rivális Egert. 

A tények: 

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Kelet 11. forduló 

DEAC – Ceglédi VSE: 6-0 (3-0) 

DEAC: Nagy N. – Kozma (Papp G. 68’), Grecskó, Juhász, Pásztor (Veleczki 68’), Kelemen, Nagy A., Dudás, Ari (Balog 59’), Boros (Gáll 59’), Keczán (Kovács 68’) 

Vezetőedző: Kertész Tamás 

Gólszerzők: Nagy A. 6’, 17’, 67’, Dudás 38’, Kelemen 53’, Kovács 89’ 

Kertész Tamás: A mérkőzés elején nagyon szervezettek voltunk, jól játszottunk, tudatosan futballoztunk, kétgólos előnyre tettünk szert. A második találattal el is dőlt a meccs, a folytatásban már csak az volt a kérdés, mennyivel nyerünk. Ezt érezték a srácok is, nehéz volt fenntartani a szervezettséget, előtérbe kerültek az egyénieskedések. Azért dolgozunk, hogy tudatosan az alapelveket szem előtt tartva futballozzunk, ez ma nem valósult meg, csak az első két gólig. Természetesen örülök a győzelemnek, nullára lehoztuk a meccset, javítottunk gólarányunkon, megszilárdítottuk vezető helyünket a tabellán. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában