Futsal

2023.11.20. 20:33

Nem bírt egymással a DEAC és az MVFC a parázs rangadón

Vármegyei rangadóhoz dukáló, parázs hőfokú meccset vívott egymással a két csapat.

Molnár Szilárd

Ádáz küzdelmet hozott a vármegyei rangadó

Forrás: Czinege Melinda

Vármegyei rangadót vívott egymással a DEAC és az MVFC Berettyóújfalu a bajnokság 14. fordulójában hétfő este. Óvatos futsal jellemezte az első perceket, a vendég újfaluiak próbáltak irányítani, ennek ellenére Sándor Máténak volt először dolga, Ulloa lövését védte a 4. percben. Pár minutummal később Harmati Tamás maradt le egy bepasszról centikkel. A túloldalon Rábl János sarkazott tanárian Nagy Kevin elé, de a fiatal futsalos elkapkodta a lehetőségét. Nem csak egymással, hanem a DESOK pályájának borításával is küzdöttek a csapatok, látszott, hogy többször is megtréfálta őket.

A hetedik percben aztán ”felrobbant” a lelátó: Faragó Lajos ágyúzott védhetetlenül a jobb felsőbe, 1–0. 

Rafinha egyenlíthetett volna kétszer is, de egyszer sem találta el a kaput. Szabó Péter már igen, de életerős lökete nem okozott gondot Faragó Ádámnak. A 11. minutumban ordító hazai ziccer maradt ki: kettő az egyben vihette a DEAC Sándor Mátéra a labdát, de Tóth Attila végül az elvetődő vendégkapusba püfölte a passzt. A hazaiak nem hittek a szemüknek, hogy ekkora helyzet kimaradhatott.

Három minutummal később előbb Iszák Dominik forgácsolta szét a bal kapufát, majd még ugyanabban a percben Nagy Imre emelt okosan a kimozduló kapus fölött a hálóba. (1–1, 14. perc)

Siska Gergő és Rábl szólalkozott össze, a spori utóbbit figyelmeztette, hogy koncentráljon inkább a játékra. Egyre paprikásabb lett a meccs, ezzel párhuzamosan a lelátón is fokozódott a feszültség. A bíróknak láthatólag kezdett kicsúszni a kezéből a meccs, a legjobbkor jött a szünet, hogy kissé lenyugodjanak a kedélyek.

Parázs meccs

Fordulás után szinte rögtön kecsegtető helyzethez jutott az MVFC: Nagy Kevint rántották vissza, a megítélt szabadrúgást pedig a vendégek cselesen lepasszolták a bal szélen helyezkedő Rafinhának, aki a hosszúba csavart a 22. percben. 1–2.

Sokáig nem örülhettek a vendégek, mert Thiago szinte azonnal egalizált. 2–2.

A 26. percben egy szabályosnak tűnő labdaszerzést követően Rafinha fájdalmas arccal maradt a földön, de folytatni tudta a játékot. A játékrész felénél Vass próbálta megtréfálni Sándor Mátét, de célt tévesztett. A DEAC csékája nem csak emiatt foghatta fejét, hanem azért is, mert egy felugrásnál eltalálták a kobakját, egy picit le is vették a pályáról, hogy kipihenje a megrázkódtatást. Ismét felizzottak az indulatok, de aztán szerencsére újra a játékkal foglalkoztak a felek: egy labdaszerzést követően Harmati döngette meg a felső lécet. Ezt követően is több lehetősége lett volna mindkét félnek maga javára fordítani – kapufa, ziccerek – a rangadót.
Az utolsó percben Matheus megkapta a második sárga lapját is, de a létszámhátrányban lévő vendégek kihúzták a hátralévő időt, így maradt a látottak alapján igazságos 2–2.

A tények
Férfi futsal NB I. 14. forduló
DEAC–MVFC Berettyóújfalu 2–2 (1–1)
DESOK, vezette: Deme Rajmund (Balla Levente, Sántha Péter)
DEAC: Faragó Á. - Harmati, Szatmári, Thiago, Tóth A.. Cserék: Bazsányi, Nyerges, Faragó L., Berecz, Vass, Ulloa, Siska, Magyar, Győri. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.
MVFC: Sándor M. - Matheus, Rábl, Rafinha, Szabó P.. Cserék: Mezei, Korcsmáros, Erdei Sz., Nagy I., Iszák, Nagy K., Magyari, Nagy D., Daróczi. Vezetőedző: Trencsényi János
Gól: 1–0 Faragó L. (7.), 1–1 Nagy I. (14.), 1–2 Rafinha (22.), 2–2 Thiago (23.)
Piros lap: Matheus (30.)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában