Erőemelés

2023.11.30. 21:21

Rekorddöntés helyett fizikoterápia vár a debreceni őserőre

Szabó Sándor a felkészülés hajrájában sérült meg, így tolódik az újabb országos csúcs.

Molnár Szilárd

Szabó Sándor és a sérülése

Forrás: Szabó Sándor-archív

„Most megtréfált a 180 kg, nem nevettem… Ez bizony elszakadt, így a jövő heti rekordkísérlet elmarad. Nem adom fel, jövőre felkészülök ismét, s bár az évem egyel több, az izomszalagom kettővel kevesebb, de megpróbálom.” – írta ki közösségi oldalára Szabó Sándor, a DVSC Boxing elnöke, mellékelve egy fotót az edzés közben szerzett sérüléséről.

aon

A Haon telefonon érte el a fekvenyomásban magyar, világ- és Európa-bajnok sportembert, aki elmondta, múlt pénteken egy főpróbát akart tartani a jövő héten megrendezendő kiskunfélegyházi országos versenyre, amikor megtörtént a baj.

Amikor elkezdetem kinyomni a 180 kg-ot két olyan pattanást hallottam a bal mellizmomnál, mint amikor elszakad a gitárhúr

 – idézte fel az 55-60 évesek között ugyanezzel a súllyal országos rekorder Sándor – Úgymond visszaesett rám a súly, de természetesen ezt nem úgy kell érteni, hogy valójában. Ezeknek a fekvenyomó padoknak olyan a kialakítása, hogy ilyen esetben megfogja a súlyt, így nem lett további baj belőle. Szeptembertől korosztályt váltottam, azóta a 60 fölöttiek között indulok – ismertette. 
A sportember elmondta, a mostani korosztályában 175 kiló az aktuális rekord, azt akarta megdönteni. – Jó formában éreztem magam, az új csúcshoz elég lett volna fél kilogrammal többet emelni a mostaninál. Most tele van vérrel a sérülés helye, duzzadt, nagyon feszes, de tudom mozgatni, tehát nem szakad le az egész. Ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni, úgyhogy marad a jegelés, a jégkamra és a türelem – nyilatkozta Szabó Sándor, aki bízik benne, fél év alatt rendbe jön.

szabo-sandor-haon-sport-hajdu-bihar-debrecen-dvsc-boxing-eroemeles
Szabó Sándor és a sérülése
Forrás: Szabó Sándor-archív

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában