Labdarúgás

2023.11.20. 14:00

Korhut Mihály: Tűzbe teszik a játékosok a kezüket Marco Rossiért

A debreceni balhátvéd korábban játszott az olasz szakember irányítása alatt.

Orosz Krisztofer

Korhut Mihály anno még gólt is szerzett a Marco Rossi vezette nemzeti csapatban

Forrás: NS-archív

A magyar labdarúgó-válogatott múlt csütörtöki Bulgária elleni döntetlenjével biztosította helyét a jövő nyári Európa-bajnokságon. Szoboszlai Dominikék vasárnap a montenegrói győzelmet követően annak is örülhettek, hogy elsőként végeztek a csoportjukban. Igaz, a mostani keretnek már nem tagja a debreceni Korhut Mihály, ám korábban szerepelt a Marco Rossi vezette nemzeti tizenegyben. 

Veretlenül abszolválták 

A balhátvéd a HAON megkeresésére elmondta, nem véletlen, hogy a sorozatban nem szenvedett vereséget a meggypiros alakulat, s kiemelte: mindenki büszke lehet a válogatottra. – Természetesen jól jött a válogatottnak, hogy az első kalapból húzták őket a csoportbeosztásoknál. 

Papíron a magyarok voltak az erősebbek a szerbeknél, ám sejthettük, nem lesz ilyen egyszerű. Szerbia és Montenegró is bebizonyította, remek válogatottak.

– Déli szomszédainkat oda-vissza meg tudtuk verni, amely önmagáért beszél. Megérdemelten lettünk csoportelsők – fogalmazott. A jelenleg a DEAC-ban futballozó játékos továbbá kiemelte: fantasztikus volt látni, hogy akár az utolsó utáni percekben is képes volt megújulni a csapat, amely elképesztő mentális erőt tanúsít. 

„Grande Mister” 

A magyar futballszeretők és a közvélemény egyaránt az egyik legjobb szövetségi kapitánynak tartja Marco Rossit. Az olasz tréner vezetésével immár a második kontinensviadalára készülhet hazánk válogatottja. A tények mellett érdemes azt is figyelembe venni, hogy szemre is tetszetős futballt játszanak Szoboszlaiék. Korhut Mihály úgy fogalmazott, a talján edző tipikus olasz szakember, aki taktikailag rendkívül felkészült, a futballisták pedig valósággal tűzbe teszik érte a kezüket. – Anno a Honvéddal is bajnok tudott lenni Marco, az is egy remek brigád volt. Az olasz edzőkre azt szoktuk mondani, hogy a védekezésre fektetik a hangsúlyt. Ez igaz most is, ám emellett sok találatot is szerzünk. 

A tények magukért beszélnek, ismét fantasztikus csapatot hozott össze. Nem mondanám, hogy Rossi úgymond kemény vagy kiabáló tréner lenne.

– Szerencsére megvan az a kiállása, amire szüksége van egy szövetségi kapitánynak – mondta. 

Élvezniük kell 

Noha még nem ismert a torna csoportbeosztása, mégis lehetett olyan kommenteket olvasni, miszerint már Eb-t kell nyernünk. Emlékezhetünk, a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra az esélytelenek nyugalmával utaztak Dzsudzsák Balázsék, mégis csoportelsőként jutottak tovább a nyolcaddöntőbe. Korhut Mihály kiemelte, fantasztikus a társak teljesítménye, de arra kell törekedni, hogy mindenki élvezze a németországi kalandot, s akkor valami csodálatos is kisülhet a végén. – Az biztosra vehető, hogy jó kalapból fognak minket húzni. Remélem, kedvező csoportbeosztásunk lesz. 

Amikor 2016-ban mi játszottunk, csak annyi volt a kérés, hogy élvezzük, mégis sikerült továbbjutni.

– Fura kimondani, de egyrészt érthető is, hogy sorozatban harmadjára lehetünk ott az Eb-n, s vannak olyan hangok, amelyek szerint simán tovább kéne jutnunk. Mégis azt mondom, élvezzék a srácok és reméljük, eredménnyel is párosul majd a jó futball – nyilatkozta. 

A G-csoport végeredménye 

1. Magyarország 8 5 3 – 16–7 18 

2. Szerbia 8 4 2 2 15–9 14 

3. Montenegró 8 3 2 3 9–11 11 

4. Litvánia 8 1 3 4 8–14 6 

5. Bulgária 8 – 4 4 7–14 4
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában