DVSC

2023.11.25. 18:58

Micsoda fordítás! A DVSC Zalaegerszegen nyert először idegenben a bajnokságban

Hátrányba került a Loki, majd hatalmasat küzdve sikert arattak a szombati mérkőzésen.

Orosz Krisztofer

Fantasztikusan küzdöttek a debreceni játékosok

Forrás: Napló-archív

A DVSC a válogatottszünet után Zalaegerszegre látogatott a bajnokságban. A zalaiak kispadján a szombaton 17 órától kezdődő találkozón debütált Márton Gábor. A Loki esetében Szrdjan Blagojevics és Vajda Botond is elmondta, a győzelem reményében lépnek pályára. A két csapat legutóbbi három mérkőzéséből mindhármat a Vasutas nyerte, ráadásul még gólt sem kaptak a debreceniek. Ugyanakkor az is tény volt, hogy idén még a hajdúságiak nem nyertek idegenben. 

A találkozót a fehérben futballozó DVSC kezdte, Dzsudzsák Balázs rögtön hosszú indítással próbálkozott, veszély azonban nem alakult ki. Meglehetősen magas fordulatszámon pörgött a Loki, Báránynak is sikerült zavart okoznia a zalaiak védelmében. Az első percekben megszállta a kék mezesek térfelét a Vasutas, de a ZTE kibekkelte a nyomást. A nagyjából száz fős debreceni tábor is jelezte: a siker reményében vállalták a hosszú utat, folyamatosan biztatták kedvenceiket. Az látszódott, hogy egyik csapat sem vállal felesleges kockázatot. Az első komolyabb lehetőségre a 22. percig kellett várni, ekkor Vajda tekert, ám Dombó magabiztosan hárított. A folytatásban is gyűrték egymást a felek, de a gól egyik oldalon sem akart jönni. A hazaiak mindössze egy kapura tartó lövéssel próbálkoztak. Ennek ellenére a 38. percben jött a hideg zuhany: Antonio Mance rosszul eltalált lövése után Croizet elé gurult a labda, aki nem hibázott (1–0). Több gól nem született az első játékrészben, a hazaiak 1–0-ra vezettek a félidőben. 

Összejött a fordítás 

A fordulást követően Szrdjan Blagojevics változtatott először, Vajda helyett Joao Oliveira érkezett. Nem igazán találta a játékát a DVSC, bár próbálkoztak becsülettel. A debreceni közönség folyamatosan biztatta őket. A hazaiak legveszélyesebb játékosa egyértelműen Antonio Mance volt, rengeteg lövést eresztett el Megyeri kapuja felé. Az 57. percben végre megtört a jég: Dzsudzsák Balázs nagyszerű egyéni alakítását követően egyenlített a Loki (1–1). A hajdúsági kapitány nem állt le, de újabb kísérletét Dombó hatalmas bravúrral hárította. A fehér mezesek továbbra is nyomás alatt tartották a Zalaegerszeget, amelynek meglett az eredménye: egy veszélyes beadást követöen a 68. percben Várkonyi saját kapujába tessékelte a labdát (1–2). Márton Gábor az utolsó percekre hármat is cserélt, amelyre Szrdjan Blagojevics kettővel válaszolt. A hazaiak mindent megpróbáltak, de a DVSC nyerte a mérkőzést.   

A tények: 

OTP Bank Liga 14. forduló 

ZTE–DVSC 1–2 (1–0) 

ZTE: Dombó – Lesjak, Várkonyi, Csóka, Bedi – Sankovic (Szalay 88.), Stefanos, Croizet, Sajbán (Huszti 81.) (Meschack 81.), Németh (Mim 69.) – Mance (Spoljaric 81.) Vezetőedző: Márton Gábor 

DVSC: Megyeri – Kusnyir, Dreskovics, Lagator, Ferenczi (Mojzis 84.) – Loncsar, Manrique – Vajda (Oliveira 46.), Dzsudzsák (Romancsuk 84.), Domingues (Szécsi 74.) – Bárány (Tuboly 89.) Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics 

Gól: Croizet 1–0 (38. perc), Dzudzsák 1–1 (57. perc), Várkonyi 1–2 (öngól, 68. perc)

 

 

 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában