Labdarúgás

2023.11.24. 11:30

Szrdjan Blagojevics: A győzelemért szállunk harcba

A DVSC szombaton a ZTE otthonába látogat.

Tóth Huba Elemér

A szerb tréner bízik a sikerben

Forrás: NS-archív

A héten folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei, a DVSC a 14. fordulóban Zalaegerszegen vendégszerepel. A Loki egy esetleges győzelemmel és az eredmények kedvező alakulásával akár a 3. helyre is felléphetne a tabellán, így a motivációval bizonyára nem lesz gond. A 19 éves Vajda Botond az utóbbi időben egyre több játéklehetőséget kapott, és rendre jó teljesítményt nyújt. Legutóbb a Paks elleni mérkőzésen három pontot érő gólt szerzett. 

Teljes erőbedobásra lesz szükség 

A szombati mérkőzés előtt a piros-fehérek szélsője a Haonnak elmondta, a válogatott szünet alatt sikerült felfrissülnie a csapatnak. Azonban ezen a héten már ugyanúgy készültek a zalai együttesre, ahogyan eddig a többi alakulat ellen is tették. – A két héttel ezelőtti, Paks elleni találkozó nagyon fontos volt, de a győzelem eléréséhez a kiesés elkerüléséért harcoló Zalaegerszeg ellen is teljes erőbedobásra lesz szükség. Nehéz mérkőzéssel számolok, ám megpróbálunk majd a saját futballunk szerint játszani. Magunkra szeretnénk koncentrálni, bízunk az újabb három pont megszerzésében – nyilatkozta a szélső. 

Máshogy kell készülni 

A cívisvárosi gárda legutóbb augusztus elején a Nagyerdei Stadionban csapott össze a Zalaegerszeggel, az a meccs egygólos győzelemmel zárult. A kék-fehérek kispadján akkor még Boér Gábor ült, azonban a trénert az előző forduló után menesztették, így a hétvégén már a helyére érkező Márton Gábor irányítja a csapatot. A debreceniek vezetőedzője, Szrdjan Blagojevics kiemelte, a rövid pihenő jól jött csapatának és a sérülteknek egyaránt. A szünetben azonban csak három napot hagytak ki, a DVTK elleni felkészülési mérkőzést pedig kimondottan hasznosnak találta. – A ZTE bizonyára nagyon motivált, annak ellenére, hogy a tabella alján helyezkednek el, nem jelent semmit, nem számítunk könnyű meccsre. Semmit sem számít, ha aktuális ellenfelünk mögöttünk van – mondta a szakember. – Ezúttal külön kihívást jelent, hogy riválisunk edzőt cserélt, így a csapat játékában valószínűleg új dolgokkal is találkozhatunk majd. Éppen ezért nekünk is máshogy kell készülni. Intenzív összecsapásra számítok, ám remélem, a közelmúlt sikerei hozzásegítenek minket a győzelemhez – tette hozzá. 

Blagojevics végül hangoztatta, remek játékosokból áll a ZTE, mint például Meschak, vagy éppen a Debrecenből igazolt Mance, de bizakodik, hogy a nyári összecsapáshoz hasonlóan ezúttal is megszerzik a három pontot. A ZTE–DVSC mérkőzést szombaton 17 órától rendezik. Azok, akik nem tudják élőben megtekinteni a találkozót, az M4 Sporton élőben követhetik az eseményeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában