Kosárlabda

2023.11.04. 21:59

16 pontot mért a DEAC a Kaposvárra – fotókkal

Nyert hazai pályán a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 6. fordulójában a Kométa Kaposvári KK felett. Andjelko Mandics együttese az első negyedben alaposan ráijesztett szurkolóira, ám ezt követően feljavult a védekezésük, s végül magabiztosan verték ellenfelüket.

Haon.hu

Forrás: Czinege Melinda

Mindkét együttes egy fájó vereség után várhatta a bajnokság 6. fordulóját, hiszen a DEAC az újonc NKA otthonában szenvedett nem várt vereséget, míg a Kaposvár a rendes játékidő utolsó két percében leadott 11 pontos előnynek köszönhetően kapott ki odahaza a Soprontól. A találkozó eleje Buljevics és Ronald Jackson külön párbajáról szólt, a két légiós felváltva dobálta a pontokat, így egyik fél sem tudott meglépni, olvasható a deac.hu-n. 7-6-os debreceni vezetésnél Edwin robogott végig a pályán, ám az üres zsákolása végül kimaradt, melynek köszönhetően az egész csapat teljesen megtorpant. A vendégek egy 13-0-s rohanással hagyták faképnél a hajdúságiakat, így a negyed végére hiába állt össze a DEAC támadójátéka, a Kaposvár két számjegyű fórral zárta az első tíz percet (17-29).

A folytatásban az elmúlt meccset betegség miatt kihagyó Mócsán Bálint hozta be övéit tízen belülre egy triplával, Buljevics közelije után pedig már Váradi Kornél látta jobbnak egy időkéréssel megtörni a hazaiak lendületét. Jót tett a rövid fejmosás a delfineknek, Krnjajski vezetésével ismét egy nagyszerű periódust produkáltak, tíz egymást követő kaposvári pont maradt válasz nélkül, így már Mandics volt kénytelen magához hívni övéit (22-37). Feljavult a cívisvárosiak védekezése, melynek köszönhetően rendre könnyű kosarakat tudtak szerezni, egy 9-0-s futás után újra visszajöttek a mérkőzésbe.

A félidő utolsó perceiben is a DEAC dominált, a vendégek továbbra sem tudtak mit kezdeni Ságodiék agresszív védelmével, így a nagyszünetre három egységnyire olvadt a tetemes somogyi fór (38-41).

Beindult a henger

A második félidőt is Jackson és Buljevics kosarai nyitották, ám a folytatásban ezúttal a hazaiak tudtak ritmust váltani, a horvát center kosarával pedig a negyed feléhez érve hosszú idő után sikerült újra átvenniük a vezetést (46-45). Nem elégedtek meg ennyivel Mócsánék, fokozatosan növelték előnyüket, a csapatkapitány távolija és Buljevics ziccere után már nyolc volt közte. A kaposváriak átmenetileg stabilizálták játékukat, ám a negyed vége ismét a fekete-fehéreké volt, Drenovac utolsó másodperces kosarának köszönhetően pedig kialakult az addigi legnagyobb hazai vezetés (61-51).

 A záró felvonás kezdetén Williamson volt eredményes a festékből, majd Buckles zsákolt hatalmasat egy gyorsindítás végén. Bár attól ezúttal sem kellett tartani, hogy a DEAC pontrekordokat dönt a találkozón, az első negyed átjáróháza után nagyon összeállt a védelem, a negyedik negyedben az első somogyi kosárra közel négy percet kellett várni (67-53). Magabiztos vezetése tudatában teljesen felszabadult játékot mutatott be a Debreceni Egyetem, és Váradi Kornél együttesében sem volt meg a kellő átütőerő, beszédes, hogy az első negyed ponttermését csak a 39. percre tudták megduplázni.

A vége 77-61 arányú hazai győzelem lett, így a DEAC hat fordulót követően ötvenszázalékos mérleggel a nyolcadik helyen áll a bajnokságban.

A tények

Férfi kosárlabda NB I.

DEAC – Kométa Kaposvári KK 77-61 (12-29, 21-12, 23-10, 16-10)

DEAC: Edwin 8, Hőgye, DRENOVAC 15, WILLIAMSON 15, BULJEVIC 19 csere: Ságodi, Czermann 4, Mócsán 8/6, Buckles 8/3, Csizmadia, Hegedűs. Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Kaposvár: Jackson D. 2, Abell 13, Paár 4, JACKSON R. 17, Koprivica 12 csere: KRNJAJSKI 8, Halmai 2, Fazekas 3, Puska, Bogdán, Antalics, Szőke. Vezetőedző: Váradi Kornél

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában