Labdarúgó

2023.11.25. 10:00

Kötelező DEAC-győzelem?

A debreceniek az év utolsó bajnokiját vívják.

Haon.hu

Szépen zárnák az évet a debreceniek

Forrás: DEAC-archív

Verhetőnek tűnő ellenféllel küzd meg a 2023-as esztendő utolsó bajnoki mérkőzésén a DEAC a labdarúgó NB III Északkeleti csoportjában, amelyet a 17. fordulóban rendeznek meg – írta a deac.hu. 

Az egyetemisták a hét utolsó napján 11 órakor a hatvaniakat látják vendégül a Dóczy utcai Sportcampuson. Négy helynyi különbség van a tabellán a felek között, a hetedik Debrecen 23 pontot gyűjtött eddig, a 11. helyezett Hatvan pedig 19-et. Ahhoz, hogy a fekete-fehérek tapadni tudjanak az élmezőnyre, mindenképpen nyerniük kellene az egykori Loki-pályaedző, Zoran Szpisljak gárdája ellen. Ellenkező esetben tovább sűrűsödne a táblázat középső régiója. 

Parázs meccs lehet 

A házigazdáknak illene visszavágniuk, ugyanis augusztus 2-án 2–1-es vereséget szenvedtek Hatvanban, a pontvadászat 2. fordulójában. Igaz, három héttel később a MOL Magyar Kupában a DEAC alaposan elpáholta riválisát. Azóta mindkét együttes hullámzó teljesítményt nyújt, a Debreceni EAC egy sikertelenebb széria után az előző körben végre győzött, mégpedig idegenben a Salgótarján ellen, Szabó Levente találatával (1–0). A Hatvan a legutóbbi hat mérkőzéséből mindössze egyet tudott megnyerni, a 15. fordulóban két góllal verte a REAC-ot hazai környezetben, azonban egy héttel korábban, ugyancsak pályaválasztóként pont nélkül maradt: egy hármast rúgott neki a Kisvárda II, amelyre egyetlen találattal sem tudott válaszolni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában