Labdarúgás

2023.11.08. 20:00

Bárány Donát: Továbbra is küzdeni fogok a válogatott meghívóért

A DVSC saját nevelésű csatárát motiválja Marco Rossi hívószava.

Orosz Krisztofer

Bárány Donát egyszer magára öltené a meggypiros mezt

Forrás: NS-archív

A Loki az elmúlt hetekben felemás teljesítményt nyújt, hiszen továbbjutottak a MOL Magyar Kupában a Győr ellen, majd vereséget szenvedtek Mezőkövesden. Korai lenne még a vészharangot kongatni, hiszen olyan sűrű az NB I. mezőnye, hogy néhány győzelemmel akár ismét felléphet a dobogóra az együttes. A Haon a DVSC egyik legjobb formában lévő játékosát, Bárány Donátot kérdezte a közelmúlt történéseiről. – A Puskás Akadémia elleni döntetlen szerintem nem mondható rossz eredménynek, hiszen nagyon erős csapatot alkotnak. 

A felcsúti túrát követően Győrbe látogattunk, ahol szerintem egy már NB I.-es együttessel találkoztunk. Szerencsére sikerült továbbjutni.

A múlt héten Mezőkövesden viszont hamar borult a meccstervünk. A két bekapott gólból nem is sikerült felállni, de tovább fogunk küzdeni – kezdte. 

Élvezi a bizalmat 

A DVSC saját nevelésű csatára az elmúlt fordulóban fantasztikus találatot szerzett, melyet a forduló góljának is megválasztottak.

A támadó egyébként Dorian Babunszki távozása óta első számú centere a Vasutasnak. Varga Barnabás mögött a legeredményesebb magyar csatár a pontvadászatban. A tavalyi szezonban ugyan nem játszott annyit „Dodó”, ám amikor beszállt, mindig tudott hozzátenni az együttes teljesítményéhez. A formajavulás szabad szemmel is jól látható. A futballista portálunk kérdésre elmondta, élvezi a bizalmat, s igyekszik meghálálni a szurkolók támogatását. – Minden játékosnál fontos, hogy mennyi lehetőséget kap. Amikor visszakerültem a kezdőbe, voltak hiányosságaim. Ezeken szerencsére tudtam javítani. 

A gól az mindig plusz, elsősorban az a fontos, hogy a csapat sikeres legyen.

Érzem, hogy a rendszer, amiben játszunk, egyre komfortosabb nekem is. A találatok és a gólpasszok is jönnek, remélem, tudom tartani a formám – folytatta. 

Nem érkezett meghívó 

Az elmúlt időszak jó és eredményes játéka után egyre hangosabbak lettek azok a hangok, miszerint Bárány Donátnak is helye lenne Marco Rossi csapatában. Az egyik kedvelt futballal foglalkozó portál szerint egyébként Lisztes Krisztián mellett a Loki gólvágóját is követelték a semleges szurkolók a nemzeti tizenegy keretébe. Noha mindenki kiemeli, a szövetségi kapitány döntése – tudva eddigi eredményeit – szent, ám a posztriválisok sérülései miatt kézenfekvő megoldás lett volna a 23 éves center meghívása. A talján trénertől ezúttal nem érkezett hívószó, de Bárány Donát kiemelte: nagyon motiválja, hogy egyszer magára ölthesse a címeres mezt, a szövetségi kapitány döntését pedig minden körülmények között tiszteletben tartja. – Már eleve az is nagy megtiszteltetés, hogy felmerül a nevem a válogatottal kapcsolatban. 

A család, a barátok és az ismerősi köröm is fel volt dobva, hogy most meghívnak. Mondtam nekik is, hogy óvatosan kezeljék a felröppent híreket. Nagy mérföldkő lett volna, ha meghívót kapok, de ez máshogy alakult. 

Mindenki láthatja, hogy mennyire sikeres a nemzeti csapat, nagyon nehéz bekerülni. A jövőben azért fogok dolgozni, hogy én is ott legyek a keretben. Egyébként bízom benne, hogy már Bulgáriában kivívják a srácok a kijutást – mondta. 

A magyar labdarúgó-válogatott először november 16-án Bulgária ellen lép pályára, majd 19-én Montenegró ellen zárja a selejtezősorozatot. Amennyiben egy pontot szereznek Szoboszlai Dominikék a bolgár meccsen, biztosan kvalifikálják magukat az Európa-bajnokságra. Két siker esetén pedig a csoportelsőség is biztos. Amennyiben a soron következő két találkozón hat pontot gyűjtenek a mieink, arra is van esély, hogy a németországi kontinensviadal csoportbeosztásánál első kalaposak legyünk. 

 

A magyar labdarúgó-válogatott kerete

Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Demjén Patrik (MTK Budapest), Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Paksi FC) 

Védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencváros), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (Caykur Rizespor – Törökország), Szalai Attila (Hoffenheim – Németország), Szalai Gábor (Kecskeméti TE) 

Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), Kalmár Zsolt (Fehérvár FC), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (AFC Bournemouth), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Callum Styles (Barnsley – Anglia), Szuhodovszki Soma (Kecskeméti TE) 

Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Németh András (Hamburger SV – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia) 

A bolgárok kerete

Kapusok: Daniel Naumov (CSZKA 1948), Ivan Gyulgerov (Cserno More), Dimitar Mitov (St. Johnstone – Skócia) 

Védők: Viktor Popov (Cserno More), Ivan Turicov (CSZKA Szófia), Valentin Antov (Cremonese – Olaszország), Aleksz Petkov (Slask – Lengyelország), Szimeon Petrov (CSZKA 1948), Krisztian Dimitrov (Levszki Szófia), Zsivko Atanaszov (Cserno More), Anton Negyalkov (Ludogorec), Angel Ljaszkov (Lokomotiv Plovdiv) 

Középpályások: Ilija Gruev (Leeds United – Anglia), Ivajlo Csocsev (CSZKA 1948), Andrian Kraev (Levszki Szófia), Filip Krasztev (Los Angeles FC – Egyesült Államok), Hriszto Ivanov (Lokomotiv Plovdiv), Szvetoszlav Kovacsev (Ahmat Groznij – Oroszország), Sztaniszlav Ivanov (Arda), Dominik Jankov (Ludogorec), Ilian Iliev (Kifiszia – Görögország) 

Támadók: Kiril Deszpodov (PAOK – Görögország), Georgi Ruszev (CSZKA 1948), Martin Mincsev (Rizespor – Törökország), Preszlav Borukov (Arda), Szpasz Delev (Ludogorec), Alekszandar Kolev (Krumovgrad) 

A montenegróiak kerete

Kapusok: Milan Mijatovics (FK Borac Banja Luka, bosnyák), Danijel Petkovics (Kisvárda), Szuad Licsina (Szutjeszka Niksics) 

Védők: Sztefan Szavics (Atlético Madrid, spanyol), Zsarko Tomasevics (Asztana, kazah), Adam Marusics (Lazio, olasz), Riszto Radunovics (FCSB, román), Igor Vujacsics (Rubin Kazany, orosz), Marko Vukcsevics (NK Varazdin,  horvát), Nikola Sipcsics (Tenerife, spanyol), Andrija Vukcsevics (Juarez, mexikói), Milos Milovics (Navbahor, üzbég), Szlobodan Rubezsics (Aberdeen, skót), Marko Tucsi (Kangvon FC, dél-koreai) 

Középpályások: Vladimir Jovovics (Jablonec, cseh), Marko Jankovics (Qarabag, azeri), Marko Bakics (OFI Kréta, görög), Milos Raickovics (Aktobe, kazah), Sztefan Loncsar (DVSC), Driton Camaj (Kisvárda), Andrija Radulovics (FK Vojvodina, szerb), Vladan Bubanja (Lokomotiva Zagreb, horvát), Nebojsa Koszovics (Mejcsou Hakka, kínai), Edvin Kucs (KF Ballkani, koszovói) 

Támadók: Sztevan Jovetics (Olympiakosz, görög), Sztefan Mugosa (Incshon United, dél-koreai), Milutin Oszmajics (Preston North End, angol), Nikola Krsztovics (Lecce, olasz), Viktor Djukanovics (Hammarby IF, svéd), Dusan Bakics (Dinamo Minszk – fehérorosz) 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában