Rali

2023.10.07. 07:30

Rekordlétszámú mezőnnyel búcsúzik az autós kupasorozat

A hajdúhadházi Dakar Ringen a legfontosabb kérdésre kapunk választ: kik lesznek a kategóriák legjobbjai?

Boros Norbert

Forrás: Dakar Ring-archív

Véget ér a szezon a hét végén a Kárai Exclusive kupasorozatban, vasárnap 9 órától rendezik az ötödik, utolsó fordulót az idei kiírásban. A Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármesterének fővédnöksége alatt zajló eseménysorozat négy cívisvárosi száguldást követően „kitelepül” Hajdúhadházra, mivel a mindent eldöntő, záró versenynek a Dakar Ring ad otthont a hét utolsó napján.

Százötvennél is többen

A debreceni Perényi Pál Salakmotor Stadion helyébe lépő új, hadházi helyszín mágnesként vonzotta a ralisokat, hiszen minden eddigi nevezési rekord megdőlt az utolsó fordulóra. Első körben a szervezők 100 indulóban maximalizálták a nevezési limitet, ám pár nap alatt betelt a százas lista, így bővült a létszám, s jelen állás szerint több mint 150 jelentkezés érkezett a vasárnapi megmérettetésre. Érdemes lesz figyelni az időeredményeket és a helyezéseket, ugyanis az összesített pontvadászat alapján több kategóriában is hatalmas csata várható a dobogós helyezésekért.

Utolsó lehetőség

A pilóták körében hatalmas az érdeklődés a dakar ringes autóverseny iránt, s a szervezők remélik, szépszámú közönség előtt mutathatják meg tudásukat a résztvevők. A technikai sportok szerelmeseinek egy figyelmeztetés: ebben a szezonban már nem láthatnak több kárais futamot, így ez az utolsó lehetőség, hogy 2023-ban még egyszer látványos drifteléseknek, gumifüstöléseknek lehessenek szemtanúi. 

Annak érdekében, hogy a lehető legtöbben legyenek, valamint a közeli város lakóival is megszerettessék az autóversenyzést, a Kárai Exclusive Kupasorozat főszervezői, Szikszai Béla és Hunyadi Zoltán Hajdúhadház polgármesterének 200 darab belépőt adott át, amit a helyi lakosok körében oszt szét a városvezető.

Kiegészítő programok

A Dakar Ring tulajdonosai kialakítottak a létesítményben egy olyan területet, ahol a nézők biztonságos körülmények között figyelhetik az eseményeket, ráadásul szinte az egész pályát belátják. A létesítményben büfé is lesz, illetve kiegészítő programok szórakoztatják a vendégeket. Ahogy azt már megszokhatták az érdeklődők, lesznek sztárpilóták, többek között Treitl Tamás, Horváth „3teli” István, az egyik főszervező, Szikszai Béci, valamint a kupasorozat névadó szponzora, Kárai Péter is megmutatja driftes tudását. Újfent rendeznek jótékonysági autóztatást, melynek teljes bevételét a korábbi ralis, egy baleset miatt jelenleg éber kómában fekvő Szilágyi Ricsi gyógyítására ajánlják fel a szervezők.

Természetesen az lenne a legideálisabb mindenki számára, ha napsütésben, tavaszias időjárás közepette rendezhetnék a viadalt, ám amennyiben ez nem valósul meg, a versenyt akkor is megtartják. Ha véletlenül esik majd az eső vasárnap, akkor a pilótáknak alkalmazkodniuk kell a kialakult helyzethez, azaz vizes aszfalton adnak számot tudásukról.

A kupasorozat ötödik fordulója vasárnap reggel 6 órakor kezdődik a gépátvétellel, a nézők 8 órától léphetnek be a Dakar Ring területére, majd 9 órától elindul a verseny, ami várhatóan 17 óráig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában