Kick-box

2023.10.27. 14:05

Kiváló harcosok küzdenek meg Nádudvaron

Majdnem negyven klub versenyzői mérik össze tudásukat a VIII. Nádudvari Gasztro Kupán.

Molnár Szilárd

Közel 300 sportolót várnak a VIII. Nádudvari Gasztro Kupára.

Forrás: Rácz Kickboxing Team-archív

Május után ismét Nádudvarra figyel a hazai kick-box társadalom, ugyanis szombaton rendezik a VIII. Nádudvari Gasztro Kupát a helyi Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola sportcsarnokában.

nadudvar-gasztro-kupa-racz-krisztian-hajdu-bihar-haon-sport-kick-box-racz-kickboxing-team
A kép bal oldalán Rácz Krisztián, a jobb szélen Rácz Lajos.
Forrás: Rácz Kickboxing Team-archív

Három szabályrendszerben

A megmérettetés az évek folyamán a keleti országrész egyik legjelentősebb kick-box versenyévé nőtte ki magát, ezúttal is hazánk több szegletéből érkeznek a harcosok, hogy próbára tegyék magukat. A versenyt szervező, idén 10 éves fennállását ünneplő Rácz Kickboxing Team képviseltében Rácz Krisztián edző beszélt a részletekről a Haon olvasóinak.
– Édesapámmal, Rácz Lajossal már hónapokkal előbb elkezdtük a szervezést. A mostani tornán végül 39 klub 293 versenyzője indul, de összesen 440 nevezés érkezett, hiszen három küzdelmi szabályrendszerben – point fighting, light contact és kick light – mérik majd össze tudásukat a harcosok – hívta fel a figyelmet a szakember. – Az ország minden tájáról – többek között Szombathely, Körmend, Budapest és természetesen vármegyénk – érkeznek fighterek, úgyhogy nagyobb létszám lesz, mint tavasszal. 

Egyesületünk idén 10 versenyzővel indul, bizakodó vagyok, mert jó formában vannak a srácok, úgyhogy 2-3 aranyéremre számítok.

A sportolókon kívül 3 bírót is delegálunk a négy tatamin zajló tornára – mondta el Rácz Krisztián.

nadudvar-gasztro-kupa-racz-krisztian-hajdu-bihar-haon-sport-kick-box-racz-kickboxing-team
Az idei verseny díjainak egyike.
Forrás: Rácz Kickboxing Team

A  VIII. Nádudvari Gasztro Kupát  Maczik Erika polgármester fogja megnyitni fél 11-től, utána pedig kezdődik az egész napos küzdelem, ami este 9-ig is eltarthat majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában