Salakmotor

2023.10.15. 18:21

Magosi az elődöntőig jutott Ausztriában

A SpeedWolf Debrecen salakmotorosa futamgyőzelmet ünnepelhetett, de a fináléról lecsúszott.

Haon.hu

Forrás: Boros Norbert

Azahraiah a Puskás Arénában, míg Magosi Norbert Ausztriában duplázott volna, ám egyik történet sem jött össze, a népszerű fiatal énekes végül triplázik Magyarország legnagyobb stadionjában, míg a SpeedWolf Debrecen vaspapucsosa csak egy viadalon állt starthoz a sógoroknál a hétvégén.

Sankt Johann im Pongau-ban szombaton rendeztek nemzetközi meghívásos versenyt, ahol a tervek szerint 12 vaspapucsos mérte volna össze az erejét. Végül kilenc nemzet – Dánia, Nagy-Britannia, Finnország, Norvégia, Lengyelország, Szlovénia, Lettország, Magyarország és Ausztria – 11 salakszórója vágott neki a csatározásoknak, ami 12 alapfutamból, két elődöntőből és a fináléból állt.

Magosi Norbert a négy alapfutam során egy-egy futamgyőzelmet és második helyet, valamint két harmadik pozíciót ért el, így 7 ponttal a 6. helyen kvalifikálta magát az elődöntőbe. (Érdekesség, hogy a SpeedWolf motorosa a futamgyőzelmet északi riválisok ellen aratta, a norvég Glenn Moit és a finn Niklas Säyriöt utasította maga mögé.)

Az elődöntőben már nem járt sikerrel a magyar vaspapucsos, az osztrák Daniel Gappmaier, a brit Jack Smith és a dán Patrick Baek mögött ért célba, ezáltal nem jutott a legjobbak futamába, összesítésben a hetedik helyen végzett. A mindent eldöntő utolsó futamot, azaz a döntőt Gappmaier nyerte Moi, Smith és a lengyel Kacper Andrzejewski előtt.

A vasárnapi, Mureckbe meghirdetett viadal elmaradt, mivel a heves esőzések miatt versenyzésre alkalmatlan volt a salakovál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában