Debreceni VSC

2023.10.09. 18:45

Bévárdi Zsombor: „Végig tűzben tartottuk egymást”

A Loki csereként beálló játékosa úgy véli, a döntetlen reális eredmény a meccs képét tekintve.

Bakos Attila

Szécsi Márk (jobbra) gratulál Dominguesnek az egyenlítő találatához | Forrás: Török Attila/Nemzeti Sport

A Debreceni VSC labdarúgócsapata vasárnap délután 2 gólos hátrányból felállva 2–2-re végzett a Groupama Arénában a listavezető Ferencváros vendégeként. Nem a Loki tervei szerint kezdődött a találkozó, hiszen Marquinhos már az első percben vezetést szerzett, majd a 18-ban Samy Mmaee duplázta meg az előnyt. Az első játékrész utolsó perceiben azonban Vajda Botond szépített, majd Domingues egyenlített a második félidőben. 

A szünetben kettőt is cserélt Szrdjan Blagojevics, Vajda helyett Szécsi Márk érkezett Baranyai Nimródot pedig Bévárdi Zsombor váltotta. Utóbbi ezúttal jobbhátvéd pozícióba érkezett a pályára, ami az elmúlt időszakban nem volt jellemző, azonban remekül látta el feladatát. Őt kereste portálunk a mérkőzést követően. 

Kitartottak a taktika mellett

– A jobb oldali védekezést próbáltuk stabilizálni a cserével, Marquinhos rendkívül kellemetlen ellenfélnek bizonyult, őt igyekeztük megfékezni – mondta, majd a találkozó egészéről is beszélt. –

Természetesen nem feltett kezekkel érkeztünk a Fradihoz, de a gyorsan bekapott gól átírta a terveinket. A csapat karakterét mutatja azonban, hogy felálltunk 2–0-s hátrányból, amit nem sok gárda mondhat el magáról. Mindvégig kitartottunk a megbeszélt taktikánk mellett, ez végül is egy pontot ért

– tette hozzá.

A DVSC remek mentalitásban jött ki a pihenőt követően a pályára, bizonyos időszakokban az fölé is tudott kerekedni az FTC-nek. – Más hozzáállással nem is lehet az Üllői úton pontot vagy pontokat szerezni. Hajtottuk egymást, egy-egy jó megoldást követően mindig elhangzott egy dicsérő szó, ez tűzben tartja a csapatot egy ilyen kiélezett összecsapáson. Az Újpest ellen és a mostani bajnokin láttam leginkább ezt a társaságon, úgyhogy szerintem jó úton haladunk – vélekedett.

Bévárdi Zsombor | Forrás: NS-archív

Kellettek Megyeri bravúrjai

A Loki döntetlen állást követően talán nyerhetett is volna a Ferencváros otthonában, de Bévárdi Zsombor szerint értékelniük kell az egy pontot is. – Ahogy megszereztük, amiatt mindenképpen.

Voltak lehetőségeink még 2–2-nél is, de hozzátartozik az igazsághoz, hogy a Fradi előtt is adódtak helyzetek, Megyeri Balázsnak óriási bravúrjai is kellettek a pontszerzéshez. Szerintem az iksz reális végeredménynek mondható a találkozó képe alapján

– mondta. 

Az Európa-bajnoki selejtezők miatt egy kisebb szünet vár az NB I. mezőnyére. Legközelebb jövő hét végén lesz újra forduló, akkor a Fehérvár látogat majd a Nagyerdei Stadionba. – Nem tudom, hogy jókor jön-e ez a pihenő, de mivel sok sérültünk van, ezért talán abban segít, hogy a következő meccsen már több egészséges játékosunk legyen. A hét elejére kaptunk két nap szünetet, aztán szerdától készülünk a következő fordulóra – hangsúlyozta ki. Hozzátette, bíznak benne, hogy addigra minél többen vissza tudnak majd térni az edzésekre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában