Kézilabda

2023.10.28. 21:36

Vereséget szenvedtek a debreceni kézisek

Mándi Norbert együttese sokáig jól tartotta magát.

Haon.hu

A debreceniek nagyot küzdöttek

Forrás: DEAC-archív

A DEAC férfi kézilabdacsapata szombat este az OTP Bank-Pick Szeged U21-es gárdáját fogadta a DESOK-ban. Mándi Norbert legénysége az előző fordulóban Veszprémben maradt alul, így most lehetőség nyílt a javításra – írta a deac.hu. 

Tóth Máté a találkozó előtt elmondta, hogy extra motiváció fogja hajtani egykori együttese ellen. A jobbátlövő nem a levegőbe beszélt, mivel a bajnoki elején két hetest is kiharcolt, a büntetőket pedig Illés Tamás biztos kézzel értékesítette. Viszonylag sokat kellett várni az első akciógólra, végül István Péter törte meg a jeget a nyolcadik percben (4-5). Tóth Máté két találatával a tizennegyedik minutumban már a DEAC vezetett (9-8). Aztán Pethő Ákos remek bejátszásából István Péter volt eredményes, így először lett egynél nagyobb a fór (13-11), a Tisza-partiak edzője, Szabó Levente időt is kért. A szünet előtti periódus a debrecenieknek sikerült jobban, ennek köszönhetően 17-15-ről folytatódhatott a küzdelem. 

Más arcukat mutatták 

A második játékrészben aztán nagy fordulat jött. Elővette a DEAC a hét a hat elleni felállást, ám ezúttal ebből sem tudtak profitálni, a helyzetek pedig kimaradtak. Egyre nagyobb lett a differencia, a 49. minutumban Gazsó találatával már hattal lógtak meg a vendégek (21-27). Próbált kapaszkodni a fekete-fehér együttes, Illés újabb jó hétméteresével felére csökkent a hátrányuk, majd Mucza Norbertnél láttak lépéshibát a játékvezetők, ami sok drukker szerint nem volt helyes döntés. A hajrában újra sok megingás akadt, emiatt a Szeged sikere nem forgott veszélyben. 

A tények: 

NB I/B 9. forduló 

DEAC-OTP Bank-Pick Szeged U21 25-30 (17-15) 

DESOK, vezette: Kiu Gábor, Kiu Tamás. 

A DEAC összeállítása: Boros, Maródi – Hornyák, Mucza 1, Kiss R. 1, Fülöp, Illés 7 (5), Kathi, Almásy 2, Szolnoki, Kiss A. 1, Pethő 3, Kerezsi, Dobos, Tóth M. 4, István 6. Vezetőedző: Mándi Norbert. 

Hétméteresek: 5/5 ill. 3/3. 

Kiállítások: 10 ill. 6 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában