Jégkorong

2023.10.16. 13:28

Megdolgoztak a sikerért

Vaszjunyin Artyom, a DEAC hokisainak mestere szerint ahogy kell, keményen beleálltak a meccsbe.

Haon.hu

Vaszjunyin Artyom vezetőedző

Forrás: Czinege Melinda

Folytatódott az Erste Liga alapszakasza a DEAC számára, a Budapest Jégkorong Akadémia Hoki Club látogatott a Debreceni Jégcsarnokba vasárnap este. Vaszjunyin Artyom alakulata nagyon elszántan indult csatába, mindenképp javítani akartak a pénteki, UTE-től elszenvedett vereség után. 

Veszélyesebben játszott a DEAC, igaz, Hetényi Zoltán is megdolgoztatták a vendégek. Szűk hat perccel az első etap vége előtt Kamil Mingazov ágyúzott távolról a BJAHC hálójába emberelőnyben. A szusszanó előtt jött a hidegzuhany, Pozsgai lőtt hatalmas gólt. A folytatásban mindkét egyletnek voltak jobb, és nehezebb időszakai. Mark Szmirnov révén ismét előnybe került a DEAC, ám újra jött a válasz, Mozer egyenlített. A záró felvonásban, mikor már csak öt perc volt hátra, Mihalik András döntötte el a derbit, 3–2-re nyertek a debreceniek, akikre nagyon ráfért már ez a diadal.

Tanulni kell belőle

– Jól kezdtük az összecsapást, ahogy megbeszéltük, keményen beleálltunk a meccsbe, az első harmad rendben volt. A második eleje is jól alakult, viszont egy bírói döntés aztán megzavarta a csapatot. 

Ebből is tanulnunk kell, nem lehet ilyen rosszul reagálni egy-egy nem várt eseményre. Ezt követően szétestünk, nem a taktika szerint hokiztunk, rengeteg hiba csúszott be, Hetényi Zoltánnak köszönhetjük, hogy meccsben tartott minket.

A záró felvonásban ismét próbáltuk a saját játékunkat hozni, sikerült gólt szereznünk, megdolgoztunk ezért a győzelemért – értékelt a meccs után Vaszjunyin Artyom vezetőedző.

A mindent eldöntő találat szerzője, Mihalik András is azon a véleményen van, megdolgoztak a győzelemért. – Úgy gondolom, egy jó meccset játszottunk, az elején inkább mi domináltunk, aztán talán kicsit visszavettünk, és a BJA is rákapcsolt. Végig fej fej mellett haladtunk, örülök, hogy a végén mi kerekedtünk felül, mert ez az elmúlt találkozókon nem így volt. Próbálunk erőt meríteni ebből a sikerből, és így folytatni.

A DEAC-ra sorozatban negyedik hazai bajnokija vár, pénteken 18 órától a Dunaújvárosi Acélbikák alakulata látogat Debrecenbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában