Jégkorong

2023.10.15. 21:21

Elmozdultak a holtpontról a DEAC hokisai

Végre megvan az első rendes játékidős győzelem a szezonban, a BJAHC volt a szenvedő fél.

Haon.hu

Jakabfy Sámuel

Forrás: Molnár Péter

Zsinórban négy hazai találkozót játszik a jégkorong Erste Ligában a Debreceni Egyetem gárdája ezekben a napokban, ebből a harmadikat vasárnap este rendezték a Jégcsarnokban. Az ellenfél a Budapest Jégkorong Akadémia Hoki Club (BJAHC) volt, a fővárosiak ellen kellett javítaniuk a fekete-fehéreknek a pénteki, UTE-től elszenvedett vereség után. A találkozó délutánján jelentette be a klub, hogy a szlovén válogatott Gregor Koblar a DEAC jégkorongcsapatában folytatja pályafutását, 58-as mezszámozással.

Az első perceben máris Vasziljev tüzelt kapura, a kapus a helyén volt, majd Mozer lövését hárított Hetényi Zoltán. Dolgoztatták a hálóőrünket, távoli löketekkel kellett megküzdenie. Válaszul Rivera veszélyeztetett, ezt követően pedig Hári passzából Novotny lőtt a kapusba, majd Bucskin is tesztelte Farkas Rolandot.

Bő tíz perccel az első harmad letelte előtt az új szerzemény, Koblar is beszállt.

Valamivel veszélyesebben korongozott ellenfelénél a DEAC, igaz, mindkét cerberus folyamatos munkában volt, kisebb-nagyobb helyzetek után. 5:57 volt hátra, amikor emberelőnyben Kamil Mingazov ágyúzott távolról a BJAHC hálójába! A gól után itt is, ott is akadtak lehetőségek, jól jött volna a házigazdák szempontjából az első szünet, de egy másodperccel a vége előtt Pozsgai lőtt hatalmas gólt, úgy tűnt, mintha Hetényi még beleért volna.

Jött Szmirnov

Nyilván demoralizáló volt az előző etap finise, ennek ellenére ismét mozgékonyan kezdett a Debreceni Egyetem, és Bukor lőtt a kapu mögötti palánkra, érkezett Mark Szmirnov és három minutum elteltével újra a vendégek hálójában táncolt a korong! Rögvest ezután Hetényi fogta a pakkot egy közeli lövés nyomán. Beszorult a Debrecen, most volt igazán szükség a mérkőzés előtt vágyott fegyelmezett és koncentrált védekezésre.

A harmad közepén volt némi bírói tanácskozás, kit küldjenek le, végül Molnárt nem állították ki, ezért maradt a DEAC emberelőnye.

Mingazov egymás után kétszer is lőhetett, ám levágódtak a korongjai. Aztán a BJAHC szorította be a házigazdákat, aktív védekezésre kényszerítették a debrecenieket. Hat perc volt hátra, amikor Karppinen lőtt ziccerben mellé, meleg volt a pite! Megint nem sikerült kihúzni, Mozer bekorcsolyázott a kapu elé, szinte senkitől sem zavartatva és fonákkal egyenlített.

Mihalik eldöntötte

Igazán nekiveselkedett a budapesti együttes a második szünet után. 12 perccel a vége előtt megint Hetényi hozta klasszisát, ezek a vendégek pillanatai voltak. Lassan csordogáltak a percek, egyre inkább gyanítható volt, esetleg nem lesz döntés a rendes játékidőben. Mozert állították ki, ezzel megcsillant az esély, hogy harmadszorra is megszerezzék a vezetést a debreceniek, de nem céloztak elég pontosan.

Öt perc volt hátra, amikor Mihalik András a kapuvasat érintve vágta a hálóba a korongot!

A végén levitték a vendégek a kapusukat, s mivel kiállítást kapott a DEAC 59:36-nál, 6 a 4 ellen fejezték be a felek. Az utolsó másodperc után ugyan bejutott a BJAHC üres kapujába a pakk, de az már nem számított, az viszont igen, megvan az első rendes játékidős győzelme a DEAC-nak! –tudósított a klub honlapja.

A tények
Erste Liga, alapszakasz
DEAC–BJAHC 3–2 (1–1, 1–1, 1–0)
Gól: Mingazov, Szmirnov, Mihalik A., illetve Pozsgai, Mozer

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában