Jégkorong

2023.10.01. 16:33

Alaposan megverte az FTC a DEAC-ot

A fővárosiak tíz gólt lőttek a debreceniek kapujába.

Orosz Krisztofer

A debreceni játékosoknak semmi sem jött össze a Budapesten

Forrás: Napló-archív

Egyszerű helyzetben aligha volt a DEAC jégkorongcsapata, hiszen pénteken vereséget szenvedtek a DVTK Jegesmedvék ellen. Sok ideje a pihenésre azonban nem volt Molnár Dávidéknak, vasárnap 14 óra 5 perckor ugyanis a Tüskecsarnokba látogattak, ahol az FTC vendégei voltak. A zöldek biztosan nagyon motiváltak lehettek a kezdés előtt, hiszen ők a debreceniek ellen kezdték meg bajnoki szereplésüket. A vendégek trénere, Vaszjunyin Artyom a rangadó előtt elmondta, ki kell javítani a hibákat és megpróbálják megverni a Fradit. 

Rossz kezdés 

Rosszabbul aligha kezdhetett volna a DEAC, Nagy Gergő találatával megszerezte a vezetést az FTC. Nem volt könnyű helyzetben a fehér mezes vendég együttes, a sérültek listája elég hosszú volt. Az összecsapás elején a cívisvárosiak diktálták az iramot, a 3. percben egy lövést is eleresztettek, de a fővárosi kapus védett. Nem állt le a hazai gárda, Kestila góljával a 6. percben már 2–0 állt az eredményjelzőn, Hetényi Zoltán tehetetlen volt. Érthető módon feszültek voltak a cívisvárosi játékosok, amelynek egy tömegjelenet lett a vége, de a játékvezető csak Galajda Zoltánt küldte ki két percre. Az emberelőnyt azonban nem sikerült kihasználni. A DEAC kapusának sokat köszönhetett, hatalmasakat védett Hetényi. A bírók két hajdúsági jégkorongost is a padra ültettek a hazaiak pedig hamar kihasználták az előnyt (3–0). Egy pillanatra sem állt le a fehér mezes csapat, s Vasilev megszerezte az első találatot (3–1). Az FTC azonban egyből válaszolt, ráadásul kétszer. Előbb Farkas, majd Nagy Gergő révén (5–1). 

Ugyanott folytatták 

A második harmad is Fradi nyomással indult, de sokkal stabilabbnak tűnt a DEAC. Érdekesség, hogy a fordulást követően nem Hetényi, hanem Gönczi védte a debreceniek kapuját. Olyan érzése lehetett az embernek, mintha az FTC-nél már meg is elégedtek volna az eredménnyel. Ennek ellenére a játékrész első gólját Crespi szerezte (6–1). Nem adták fel a hajdúságiak és Smirnov szépített (6–2). Amikor már stabilabbnak tűnt a DEAC játéka, jött az újabb pofon: Kulmala talált a kapuba (7–2). A szerencse sem volt a fehér mezesek mellett, Mihalik próbálkozását kisebb videózás után sem ítélték találatnak – helyesen – a játékvezetők. Turbucz az utolsó másodpercben még betalált, így 8–2 volt az állás a második harmadban. 

Csúnya lett a vége 

A záró felvonás is Fradi helyzettel kezdődött, amely után Crespi újfent betalált (9–2). A hazai szurkolók már fantasztikus hangulatban énekeltek, amikor Brady a kapuba talált (10–2). Az látszódott a DEAC játékosain, hogy alig várják a lefújást. Érdekesség, hogy Hetényi az utolsó harmadra sem tért vissza a jégre. Edzőmeccs jellege lett a végjátéknak, a lényegi kérdések már korábban eldőltek. Az eredmény már nem változott, így a Ferencváros 10–2-re megverte a DEAC-ot. 

A tények: 

Erste Liga-Alapszakasz, 2. forduló 

FTC–DEAC 10–2 (5–1, 3–1, 2–0) 

Budapest, Tüskecsarnok, Vezette: Babic Vladimir, Dósa Krisztián 

FTC: Arany – Turbucz, Kestila, Nemec, Farkas, Nagy G. 

DEAC: Hetényi – Bucskin, Hári, Smirnov, Vasilev, Mingazov 

Gól: Nagy G. 1–0 (1. perc), Kestila 2–0 (6. perc), Nemec 3–0 (13. perc), Vasilev 3–1 (17.), Farkas 4–1 (18. perc), Nagy Gergő 5–1 (19. perc), Crespi 6–1 (27. perc), Smirnov 6–2 (31. perc), Kulmala 7–2 (33. perc), 8–2 Turbucz (40. perc), Crespi 9–2 (41. perc), Brady 10–2 (44. perc).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában