Ökölvívás

2023.10.14. 08:27

Bernáth Attila bronzérmes az Európa-kupán!

A DVSC kiválósága egy Európa-bajnokot vert meg a négy közé jutásért.

Molnár Szilárd

Bernáth Attila

Forrás: Czinege Melinda

A montenegrói Budvában zajló Európa Kupa pénteki versenynapján az 51 kilós Bernáth Attila az orosz Bair Batlaevvel bokszolt a döntőbe jutásért, ám nem sikerült kiharcolnia a fináléba kerülést, így bronzérmet szerzett az Európa-kupán! – adott hírt a szövetség Facebook-oldala.
A DVSC Boxing magyar klasszisa így se lehet elégedetlen, hiszen egyrészt EB-szintű versenyen eltt dobogós, másrészt a négy közé jutásért korábban fantasztikus ökölvívással győzte le az Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes spanyol Martin Salvador Molinát.

Fejben kell javulni

Bernáth Attila így értékelt a meccse után: – Elégedett vagyok a bronzéremmel, hiszen egy Európa-bajnoksággal felérő versenyen meg tudtam verni egy Eb-győztest és világbajnoki bronzérmest. A sorsolásom nem volt a legjobb, de tudtam hozni bravúrt. Ám az orosz ellen nem tudtam úgy bokszolni, amire képes vagyok.

Elsősorban fejben kell összeraknom magam annak érdekében, ha fáradt is vagyok akkor is fenn tudjam tartani a bunyómat.

Ha látom, hogy az ellenfelem nem fárad, az lesokkol, és nem tudok belőle kijönni – nyilatkozta Bernáth, aki most pihen két hetet, majd folytatja a munkát a DVSC-nél. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában