Ökölvívás

2023.10.11. 14:10

Bernáth Attila legyőzte a spanyol Európa-bajnokot

Pénteken már biztos érmesként száll harcba a döntőbe jutásért a debreceni klub öklözője.

Haon.hu

Bernáth Attila már érmes

Forrás: NS-archív

A DVSC Boxing ökölvívója, Bernáth Attila remekel a budvai Európa Kupán: a viadal harmadik versenynapján az 51 kilóban induló Bernáth fantasztikus ökölvívással győzte a spanyol Európa-bajnok Martin Salvador Molinát és ezzel bejutott az Európa Kupa legjobb négy versenyzője közé – adták hírül Magyar Ökölvívó Szakszövetség Facebook-oldalán

Bernáth pénteken az orosz Bair Batlaev ellen bokszol a döntőbe jutásért. 

Lemondott az elnöke és elnöksége

Kurtucz Csaba lemondott a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöki posztjáról, az elnökség és az ellenőrző testület tagjai szintén távoznak, jelentette be Kurtucz a keddi rendkívüli elnökségi ülés után az M1 aktuális csatornán – írja az MTI. Kurtucz elmondta, hosszas megbeszélés és viták után arra a megegyezésre jutottak, rendszerváltás és új elnökség kell a MÖSZ-nek, az egyesületeknek és a sportolóknak egyaránt.

– Ez a rendszerváltás elhozhat egy tisztulást, és ennek a folyamatában új elnökség, új elnökségi tagok lesznek meghívva. Nekik az ökölvívás érdekeit kell szolgálniuk mind gazdaságilag, mind kapcsolatrendszerben – fogalmazott Kurtucz. Hozzátette, bízik a klubokban, és most lehetőséget biztosít arra, hogy az ökölvívás újra az ökölvívóké legyen.

– A pénzt igazságos, objektív alapon kell elosztani, a hasznosság elve alapján, de jelenleg ez az elnökségben nem érvényesül - hangsúlyozta a szervezetet január óta irányító Kurtucz, aki újraindul az elnöki posztért. A rendkívüli tisztújító közgyűlésre november 18-án kerül sor.

Korábban a DVSC Boxing elnöke, Szabó László nyílt levélben nehezményezte a Magyar Ökölvívó Szövetség helyzetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában