Kézilabda

2023.09.07. 13:34

Szilágyi Zoltán a második félidővel már elégedett volt

A sikernek örülnek a Lokinál, annak viszont nem, hogy a csapat csak később vette fel a ritmust a Vasassal szemben.

Haon.hu

Füzi-Tóvizi Petra hat találatig jutott

Fotó: KISS ANNAMARIE

Az új idény első hazai bajnokiját vívta meg a DVSC Schaeffler csapata szerdán este, a Vasas látogatott a Hódosba. A mérkőzés előtt a piros-fehérek vezetése köszöntötte az elmúlt idény legjobbjait.

Az immár Konkoly Csaba vezette fővárosiak alaposan megerősített kerettel vágtak neki a női kézilabda NB I. 2023/24-es szezonjának, így izgalmas derbire volt kilátás. Nem épp a megszokott hangulatban rendezték meg a találkozót, hiszen a vezetőség és az ultrák között kialakult konfliktus miatt a B-közepesek úgy határoztak, egy ideig nem látogatnak ki a Hódosba. 

Az összecsapás elején nem találták a fonalat a hazaiak, már 5–1-re ment a Vasas, mikor Szilágyi Zoltán időt kért, majd cserékkel is operált. Magára talált a Loki, mely félidőben már 12–11-re vezetett. Fordulás után sem hagyott alább a piros-fehérek lendülete, egyre nyílt az olló, végül 31–23-ra nyert a Vasutas, teljesen megérdemelten.

Gyorsították a játékot

– Az első játékrész közel sem úgy alakult, ahogy terveztük, a helyzetkihasználásunkkal volt probléma, illetve a Vasas nagyon megnehezítette a dolgunkat a kemény védekezésével, és főleg Balog Judit kapusteljesítményével. A második félidővel már elégedett lehetek, a védekezésünk ekkor már szinte tökéletesen működött, 15 lerohanás és indításgólt lőttünk. Így is terveztük, hogy próbáljuk gyorsítani a játékot, a végére már jól működött minden – értékelt a meccs utáni sajtótájékoztatón Szilágyi Zoltán, a DVSC vezetőedzője.

– Elég álmoskásan kezdtünk, az elején sok ziccert kihagytunk, nem égett olyan hőfokon a csapat, ahogyan kellett volna. Ebben javulnunk kell, muszáj felvenni a szerda-szombat ritmust, el kell érnünk, hogy már a találkozók elején megfelelő ritmusba lendüljünk, mert ez most csak később jött össze – fogalmazott a hat gólig jutó Füzi-Tóvizi Petra, aki már a többiekkel együtt készülhet a nemzetközi kupaszereplésre is, hiszen szombaton következik a Bajnokok Ligája debütálás, a debreceniek a svéd IK Savehof gárdáját fogadják a Hódosban 18 órától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában