Debreceni VSC

2023.09.27. 07:00

Szécsi Márk: Jól kell kijönnünk a párharcokból

A DVSC szélső támadója szerint a győzni akarás lesz a legfontosabb a Paks elleni bajnokin.

Bakos Attila

Szécsi Márk | Forrás: NS-archív

A Debreceni VSC labdarúgócsapata szerdán este pótolja az OTP Bank Liga második fordulójából elhalasztott paksi mérkőzését. A Loki pont az említett halasztás és a kisvárdai gyepproblémák miatti pályaválasztói csere okán került abba a különleges helyzetbe, hogy az első öt meccsét egyaránt a Nagyerdei Stadionban játszotta le. A gárda a hétvégén utazott első idegenbeli bajnokijára a Diósgyőr otthonába, ahol 3–1-es vereséget szenvedett.

Az eredménytől függetlenül a miskolci találkozó több periódusában is jobban játszott a DVSC mint az ellenfele, többek közt köszönhetően ez Bódi Ádám és Szécsi Márk félidei beállásának is.

Utóbbi nyilatkozott portálunknak a Diósgyőr és a Paks elleni összecsapások kapcsán. – Belülről még 2–0-nál is úgy éreztem, hogy lehet sanszunk a pontszerzésre, viszont sok hibával játszottunk. Sajnos a pálya olyan területein is előfordultak ezek a problémák, ahol a DVTK kihasználta és megbüntetett minket – fogalmazott.

Nem lehet gond

Ahogy már fentebb írtuk, a debreceni piros-fehérek szerda délután Paksra látogatnak, ahol 17 óra 45 perctől lépnek majd pályára.

Az elmaradt találkozó miatt besűrűsödött a programunk ezen a héten, de a sérültjeink ellenére kellően bő a keretünk ahhoz, ez ne okozzon problémát. Szerintem az edzői stáb tud majd annyit forgatni a csapaton, amennyit szeretne. A nyáron viszont hasonló meccsterhelésre készültünk, megfelelő az állóképességünk ahhoz, hogy a ha valakinek egy hét alatt három meccset kell lejátszania, akkor nem szabad, hogy gondot okozzon

– fogalmazott.

A Duna-parti gárdát február óta újra Bognár György irányítja, akinek első érájában vált az a csapat védjegyévé, hogy rengeteg gólt lő, de nagyon sokat is kap. Az elmúlt három szezonban rendre ott voltak az atomvárosiak a legtöbb találatot szerzők és bekapók listájának is az élén. Idén sem unatkozhatunk a Paks meccsein, hiszen az eddigi 6 mérkőzésükön összesen 18 gól született. A Loki összecsapásain ráadásul ugyanennyi bajnokin 20 találat esett eddig, tehát jó eséllyel egy fordulatos, izgalmakban gazdag 90 perc vár ránk. 

– A hozzáállásunkon sok fog múlni, úgy kell felmennünk a pályára, hogy győzni akarunk. Ismerjük a Paksot, úgyhogy egy küzdelmes találkozóra számítok, ezért a párharcokból jól kell, hogy kijöjjünk – fogalmazott Szécsi Márk.

Az összecsapást az M4 Sport élőben fogja közvetíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában