Ez történt szombaton Zolderben

2023.09.09. 20:00

Kamion Eb: elszállt turbó után futamgyőzelem Kiss Norberttől

A nyíradonyi kötődésű Révész Racing pilótája ezúttal a belgiumi Zolderben állt rajthoz.

Haon.hu

Forrás: Facebook / Kiss Norbi

Az első futamban műszaki hiba miatt kiállni kényszerült, a másodikban viszont győzelmet aratott szombaton Kiss Norbert, a Révész Racing címvédő és négyszeres Európa-bajnok versenyzője a gyorsasági kamion Eb belgiumi Zolderben zajló viadalán.

A 38 éves szombathelyi pilóta az időmérő edzést az idén már megszokott módon megnyerte, de hiába rajtolhatott pole pozícióból a hétvége első futamán, három kör után a turbófeltöltő meghibásodása miatt lelassult, majd fel is kellett adnia a küzdelmet. A viadalt a hatszoros Európa-bajnok német Jochen Hahn nyerte, aki ezzel 25 pontot hozott az összetettben élen álló Kissen.

A szombati nap második versenyét a magyar címvédőnek a rajtrács végéről kellett megkezdenie, de hamar "átrágta magát" a mezőnyön, a második körben már negyedik volt és végül kilenc kör után az élen zárta a baleset miatt piros zászlóval leintett futamot.

Kiss így mentette a menthetőt a balul sikerült első viadal után, és jelenleg 275 ponttal áll az összetett élén, míg a második Hahnnak 215 pontja van.

A kamion Eb zolderi fordulója vasárnap egy újabb időmérővel, valamint további két versennyel folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában