Kézilabda

2023.09.06. 06:30

„Remélem, már csak Manyi emléke miatt is sokan kijönnek a meccsre”

Németi Gyula is ott lesz szerdán a Loki meccsén, amikor átadják a szezon legjobb játékosának járó Jeddi Mária-díjat.

Molnár Szilárd

Németi Gyula

Forrás: Molnár Péter

Hazai pályán is bemutatkozik a DVSC Schaeffler együttese az NB I.-ben: Vámos Petráék az újonc Vasast fogadják a Hódosban szerda délután. Az idegenbeli debütálás remekül sikerült, a piros-fehérek 31–23-ra nyertek az Alba Fehérvár otthonában múlt pénteken.

A fővárosiak ellen itt a lehetőség a jó folytatásra, bár senki ne gondolja, hogy egyszerű dolga lesz a hajdúságiaknak, ugyanis a nyáron 9, többségében élvonalbeli tapasztalattal bíró játékost – Balog Judit, Horváth Dóra, Boldizsár Bianka, Fodor Neszta, Mihály Petra, Vámosi Panna, Sirián Szederke, Ferenczy Diána és Juhász Fanni – is igazoltak az angyalföldiek. 

A piros-kékek edzője is új, a korábban a Győrrel BL-döntőbe jutó Konkoly Csaba dirigál a nyártól a kispadon. A fővárosiak is jó rajtot vettek, az első fordulóban hazai pályán verték 27–23-ra a NEKA együttesét.

jeddi-maria-dij-loki-dvsc-schaeffler-debreceni-vsc-kezilabda-haon-sport-hajdu-bihar-nemeti-gyula
Németi Gyula
Forrás: Molnár Péter

Vevők voltak az ötletre

Érdemes lesz hamarabb érkezni a mérkőzésre, hiszen a kezdés előtt adják át az év legjobb utánpótláskorú játékosának járó Komáromi Ákos-díjat, valamint az idény legjobb felnőtt korú játékosát illető Jeddi Mária-díjat.
Utóbbi kapcsán Németi Gyulát, a két éve tragikusan fiatalon elhunyt, Manyi becenévre hallgató jobbátlövő párját kérdezte a Haon.
– Ábrók Zsoltékkal az egyik tavaszi mérkőzésen beszélgettünk a csapatról, akkor vetődött fel, hogy a labdarúgóknál meglévő Zilahi-díjhoz hasonlóan a kézilabdázóknál is el kellene nevezni az idény legjobbjának járó trófeát – elevenítette fel. – Megkérdeztem, mit szólnának hozzá, ha Manyiról neveznénk el a díjat, és a vezetőség egyből vevő volt az ötletre, amit ezúton is szeretnék nekik megköszönni. Manyi azon túl, hogy nagyszerű sportoló volt, egy olyan összetartó erőt tudott a csapaton belül kialakítani, amiért mindenki szerette. 

Szerény volt és alázatos, alárendelte magát a csapat sikerességének, és ezt a szurkolók is látták, igazi közönségkedvenc volt. Nagyon szeretném, hogy minél többen kijönnének a mérkőzésre a csapat, és Manyi tiszteletére, mert megérdemlik. 

Marcell fiunk is hazajön Angliából, mi is ott leszünk az átadáson – fedte fel Németi Gyula.

jeddi-maria-dij-loki-dvsc-schaeffler-debreceni-vsc-kezilabda-haon-sport-hajdu-bihar-nemeti-gyula
Németi Gyula
Forrás: Molnár Péter

Komoly megterhelés lesz

A szakember két részletben 1988-96-ig dolgozott technikai vezetőként a kézilabdázóknál. Korábban labdarúgóknál töltötte be a posztot, de porckorong-sérv miatt 10 hónapra kiesett a munkából, és amikor visszatért megkérdezték, lenne-e kedve a kézilabdázóknál dolgozni. Ott talált rá a szerelem, hiszen megismerkedtek Jeddi Máriával. Egy év elteltével visszakerült a focistákhoz, de közös gyerekük, Marcell megszületése után Komáromi Ákos kérésére újra a kézilabdagárdánál kezdett el dolgozni, ahol az évek alatt nagyjából 60-70 nemzetközi mérkőzés szervezésében, lebonyolításában vett részt, így van rálátása arra, milyen menetelés is vár az ősszel a DVSC-re.
– Komoly megterhelés lesz, de ismerve a DVSC edzői stábját, tudom, maximálisan fel fogják készíteni rá a csapatot. 

Minél jobban el kell osztani a játékidőt a lányok között, de ez nem csak a stábon múlik, mert egy sérülés vagy egy gyengébb forma boríthatja az elképzeléseket.

 Hiába próbálod esetleg pihentetni az alapembereket, ha nem úgy alakul a meccs, akkor muszáj belenyúlni a tervbe – hívta fel a figyelmet Németi Gyula, aki először épp a Vasas ellen ült a kézisek kispadján tétmeccsen.
– Rögtön az első mérkőzésemen kiállítottak a bírok, következő kedden mehettem Budapestre fegyelmi tárgyalásra, de szerencsére nem tiltottak el, csak figyelmeztetésben részesültem. Őszintén megvallom, pár alkalommal később is előfordult, hogy kipirosoztak a sporik, még nemzetközi meccsen is. Utóbbi különösen meglepő volt, hiszen nem gondoltam volna, hogy a külföldi bírópárosok némely tagja esetleg tud magyarul – mosolygott Németi Gyula.

A DVSC Schaeffler–Vasas SC bajnoki szerdán 18 órakor kezdődik a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, az összecsapáson Hèjja Ádám és Kónya Balázs fújják majd a sípot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában