Halhatatlanok

2023.09.24. 19:51

Felavatták a DVSC kéziseinek dicsőségfalát, a legendákat is köszöntötték a BL-meccsen – fotókkal

Nyilas Tünde hatalmas megtiszteltetésként éli meg, hogy ő is ott lehet a halhatatlanok között.

Bakos Attila

A DVSC Kézilabda-család halhatatlanjai | Forrás: Czinege Melinda

„A DVSC Kézilabda Család Halhatatlanjai”. Ez a felirat olvasható a klub dicsőségfalán, amit a Hódos Imre Rendezvénycsarnok Baksay utca felőli folyosóján, a B-szektor mögött lehet megtekinteni. A német Bietigheim elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt avatta fel a DVSC a klub halhatatlanjainak tiszteletére készített dicsőségfalat. A meccs szünetében pedig egyenként a pályára szólították a klub legendás alakjait és a szurkolók előtt köszöntötték őket.

A legsikeresebb csapatok, illetve azok a játékosok, edzők és a klubhoz közel álló személyek kaptak helyet rajta, akik a legtöbbet tették a DVSC Kézilabda Családért. Az edzők között ott van természetesen az 1955-ös bajnokcsapat trénere, Bokor Ferenc, de a 87-es bajnokcsapatot vezető és többszörös Magyar Kupa-győztes Komáromi házaspár, valamint az EHF Kupa-specialista Köstner Vilmos is. A 12 kiválasztott játékos között megtalálható a klubbal mindent megnyerő Csapó Erika és Jeddi Mária neve, de például Szántó Anna, Szilágyi Katalin, Szűcs Gabriella, Nyilas Tünde és a tragikus balesetben elhunyt törzsszurkoló, Komáromi Gábor is felkerült a halhatatlanok dicsőségfalára. 

Portálunk is ott volt ezen a felemelő eseményen, amely alkalmával a DVSC kétszeres Magyar Kupa-győztes és kétszeres EHF-kupa-győztes kézilabdázója, Nyilas Tünde nyilatkozott nekünk. A legendás beállós egész, 15 éves felnőtt pályafutása során csak a Lokiban szerepelt, és ő játszotta a legtöbb mérkőzést a DVSC színeiben.

– Hatalmas megtiszteltetés, hogy méltónak találtak engem is arra, hogy felkerüljek erre a falra, csodálatos érzés itt lenni a többiekkel – fogalmazott.

Nyilas Tünde | Fotó: Czinege Melinda

Az egykori kiváló sportoló elárulta, hogy visszavonulása óta is amikor csak teheti ott van a Hódosban a lányok meccsein.

Rendszeresen jövök és szurkolok a lányoknak. Egyébként még mindig egy kicsit furcsa érzés kívülről nézni egy összecsapást, más így mintha a pályán lennék

– tette hozzá.

Nyilas Tünde megemlítette, attól függetlenül, hogy évtizedekig meghatározta az életét a kézilabda, ma már nem csak szakmai szemmel nézi a mérkőzéseket. – Amikor szurkolok a lányoknak, akkor tényleg csak szurkolok, persze óhatatlanul felfigyel az ember egy-két dologra, de nem ez a meghatározó – mondta a DVSC közönségkedvence, akinek a férje, Bereczky Attila is már hosszú ideje a Loki családjába tartozik sajtómunkatársként.

A DVSC KÉZILABDA CSALÁD HALHATATLANJAI

Borók Rita, Csapó Erika, Irina Szamozvanova, Jeddi Mária, Medgyessyné Sáfi Márta, Nagy Zsuzsa, Nyilas Tünde, Szántó Anna, Szilágyi Katalin, Szűcs Gabriella, Tóth Ildikó, Tóth Rózsa.

Bokor Ferenc, Komáromi Ákos, Komáromi Ákosné, Köstner Vilmos, Komáromi Gábor.

CSAPATOK

Az 1955-ös bajnokcsapat, az 1985-ös Magyar Kupa-győztes csapat, az 1987-es bajnokcsapat, az 1987-es Magyar Kupa-győztes csapat, az 1989-es Magyar Kupa-győztes csapat, az 1990-es Magyar Kupa-győztes csapat, az 1991-es Magyar Kupa-győztes csapat, az 1995-ös EHF Kupa-győztes csapat, az 1996-os EHF Kupa-győztes csapat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában