Felkészülési torna

2023.09.03. 10:51

Ezüstérmes lett a DEAC női futsalcsapata

Quirikó Vivien szerint a Debreceni Egyetem alakulatának a tagjai erőn felül teljesítettek.

Haon.hu

Forrás: DEAC

Egy héttel a bajnoki rajt előtt a DEAC női futsalcsapata a Thelena Kupán állt rajthoz szombaton. A DVTK visszalépése miatt Quirikó Vivien együttese öt riválissal találkozott – számolt be a deac.hu. A Vezetőedző több alapemberére sem számíthatott, ugyanis Nagy Anikó sérülés, Horváth Viktória és Tóth Nóra pedig betegség miatt nem szerepelhetett. Mellettük a műtét után lábadozó Krascsenics Csilla sem juthatott szóhoz.

Az első meccsen gól nélküli döntetlen született az Újpest ellen. Aztán három magabiztos győzelem jött: a Csepelt 6–0-ra, az NB II-es Salgótarjánt 5–0-ra, míg a budaörsieket 3–0-ra verte a debreceni együttes. Végül a házigazda Tolna várt a lányokra, ez az ütközet döntött arról, hogy melyik gárda végez az élen. Sokáig a DEAC-nak kedvező 0–0 állt az eredményjelzőn, ám a tolnaiak egyszer feltörték a védelmet, 1–0-ra nyertek, így ők lettek a tornagyőztesek, míg az egyetemi alakulat a második helyen végzett. Egy egyéni díjat azért besöpört az együttes, ugyanis Fülöp Dia lett a gólkirálynő. Érdekesség, hogy többen három találattal zártak, emiatt büntetőpárbajban dőlt el az elsőség.

– Nem néztünk könnyű nap elé, mivel csak hét mezőnyjátékossal utaztunk el Tolnára. Álmosan kezdtünk, az Újpest ellen gól nélküli döntetlent értünk el, ebben az is közrejátszott, hogy kis csúszással értünk a helyszínre, így kevés időnk maradt a bemelegítésre. Szerencsére folyamatosan javult a formánk, ennek köszönhetően magabiztosan meneteltünk az utolsó, Tolna elleni összecsapásig, ami gyakorlatilag a torna döntője volt, hiszen a házigazdákkal pontazonossággal álltunk, a jobb gólkülönbség miatt nekünk a döntetlen is elég lett volna. Több nagy helyzetet elpuskáztunk, ez pedig a vége előtt néhány perccel megbosszulta magát, és a Tolna szerzett vezetést.

A hátralévő kis időben nem sikerült egyenlítenünk, így a második helyen végeztünk, de nem kell szégyenkeznünk, hiszen gyakorlatilag egy komplett sort nélkülöztünk, ám akik pályára léptek, azok erőn felül teljesítettek 

– összegzett Quirikó Vivien.

A DEAC eredményei a Thelena Kupán

DEAC–Újpest 0–0
DEAC–Csepel 6–0 gólszerzők: Üveges (2), Gajzágó, Fülöp, Czégény, Csepregi
DEAC–Salgótarján 5–0 gólszerzők: Pócsik, Gajzágó, Fülöp (2), Üveges
DEAC–Budaörs 3–0 gólszerzők: Czégény (2), Gajzágó
DEAC–Tolna 0–1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában