3X3-as kosárlabda

2023.09.01. 22:09

Szép búcsú a világbajnokságtól

A magyar lányok nem maradtak győzelem nélkül a debreceni tornán, hiszen Brazíliát 17–13-ra legyőzték pénteken.

Bakos Attila

Pénteken folytatódott a 3x3-as U18-as kosárlabda-világbajnokság

Forrás: Czinege Melinda

A debreceni 3X3-as kosárünnep pénteki napján folytatódott az U18-as világbajnokság, ezúttal ismét a magyar lányoknak szurkolhattunk a Nagytemplom előtti arénában. Az első mérkőzés alkalmával, 18 óra 45 perctől a brazil válogatott volt az ellenfél, amely a mieinkhez hasonlóan két vereséggel állt eddig a csoportban. Varga Napsugárék Németországtól és Franciaországtól, a brazilok pedig az amerikaiaktól és szintén a franciáktól kaptak eddig ki. 

Remek hangulatban kezdődött a találkozó, alig lehetett üres széket találni a Kossuth téri arénában. A csapatok ennek megfelelően nagy lendülettel kezdték az összecsapást, mind a két félen érződött, hogy egymást tartották legyőzhető ellenfélnek. Kifejezetten szoros volt a csata, nagyon sokáig nem alakult ki egynél nagyobb különbség a két gárda között. 

A játékidő feléhez érve továbbra is abszolút két esélyes volt a meccs végkimenetele. A mieink először Vladár Róza kosarával gyűjtöttek össze két pontos előnyt nagyjából két perccel a vége előtt, azonban a dél-amerikaiak büntetőkből egyenlítettek. Albert Szidónia büntetője és Tózer-Nemes Boglárka duplája az addigi legnagyobb előny hozták meg a magyaroknak mindössze fél perccel a vége előtt és nem is engedték ki azt kezeik közül a dudaszóig. A nemzeti együttes 17–13-ra nyerte meg első pénteki mérkőzését. 

Hatalmas küzdelem

Alig egy órával a brazilok legyőzés után 20 óra 10 perctől ismét pályán voltak a magyar lányok, ezúttal már az USA ellen. Az amerikaiak kettőből kettőt nyertek a találkozó kezdetéig, úgyhogy ők számítottak az esélyesnek. Ettől függetlenül bátran kezdtek a lányaink, amiben a remek hangulat is a segítségükre volt, hiszen ha lehet még többen szurkoltak nekik, mint a korábbi mérkőzésen. 

Mind a két együttes alaposan belekezdett a pontgyártásba, 5 perc leteltével már 15–9 volt a tengerentúli gárda javára. A magyar lányok a különbség ellenére sem adták fel a küzdelmet, de még balszerencse is sújtotta őket, hiszen Vladár Róza megsérült és nem tudta folytatni a játékot. Varga Napsugár szenzációs teljesítményt nyújtott, pontjaival nem hagyta leszakadni a mieinket, azonban nem sikerült az USA válogatottjának útját állni, amely 21–16-ra megverte a válogatottunkat, amelynek ezzel a szereplése véget ért a vb-n.

A 3X3-as U18-as kosárlabda-világbajnokságon szombaton majd a magyar fiúknak szurkolhatunk a Nagytemplom előtti arénában. A srácok 18 óra 45 perctől Egyiptom, majd 20 óra 10 perctől Thaiföld ellen lépnek majd pályára.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában