Labdarúgás

2023.09.14. 08:00

Rehabilitációja során folyamatosan egyeztetett Marco Rossival Ferenczi János

Az olasz tréner az utolsó pillanatban hagyta ki a válogatott legutóbbi keretéből a DVSC saját nevelésű játékosát.

Orosz Krisztofer

Ferenczi János reméli, mihamarabb visszatérhet a magyar válogatottba

Forrás: NS-archív

Gyorsan telik az idő, hiszen több mint egy évtizede már, hogy egy ballábas tehetség berobbant a DVSC csapatába, aki anno még balszélsőként funkcionált a Vasutasban. Ferenczi János már 12 éve erősíti a Lokit, amellyel az egész NB I.-et vizsgálva a második helyen foglal helyet a jelenleg is aktív labdarúgók közül, egyedül a paksi Szabó János előzi meg 15 esztendővel ebben a rangsorban. Ennek apropóján mára már piros-fehér ikonnak számító Ferenczi a Haonnak nyilatkozott a mérföldkőről. – Tisztában voltam ezzel a számmal, nagyon büszkévé is tesz. 

A mai modern futballban egyre inkább ritka, hogy valaki ilyen hosszú időt húz le egy csapatnál. Egyfajta elismerés is, hogy Magyarország egyik legnagyobb klubjában több mint egy évtizede számítanak rám. Az elején fiatalként kerültem a Debrecen első keretéhez, szerencsére sikerült is beverekednem magam idővel a kezdőbe, ez is segített ebben a 12 évben.

A szurkolók is mindig mellettem voltak – fogalmazott a futballista, majd hangsúlyozta: debreceniként a cívisváros a mindene, s a mai napig komfortosan érzi magát a Hajdúságban. 

ferenczi-janos-haon-sport-hajdu-bihar-debrecen-dvsc
Ferenczi János büszke debreceni pályafutására 
Forrás: Napló-archív

Nem hagyták figyelmen kívül 

Sokan emlékezhetnek, még az Alashkert elleni első mérkőzésen sérült meg Ferenczi János, aki azóta a múlt hétvégi Mezőkövesd elleni barátságos mérkőzésen lépett pályára először. A DVSC futballistája portálunknak elmondta, nehéz volt a televízión keresztül követni a Loki és a válogatott meccseit. A Janika becenévre hallgató balhátvéd azt is elárulta, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány az utolsó utáni pillanatban is érdeklődött állapota felől, ám végül ki kellett hagynia a futballistát a legutóbbi keretből. – A múlt héten kezdtem el a teljes értékű munkát, a Mezőkövesd ellen pedig harminc percet már a pályán töltöttem. Ha rajtam múlna, már a hétvégi, Eger elleni MOL Magyar Kupa-találkozón a kezdőben lennék, de a mester majd eldönti kiknek szavaz bizalmat. 

Nyilvánvalóan a fokozatosság a legfontosabb, nem szeretnék rögtön rásérülni. A célom az, hogy a jövő heti DVTK elleni bajnokira legyek rendben.

A sérülésem alatt Marco Rossival is többször egyeztettem, hatalmas motiváció volt, hogy számolnak velem – mondta, majd azt is tudatta, hogy a válogatott fizioterapeutájánál is eltöltött egy hetet a mihamarabbi felépülés érdekében. 

ferenczi-janos-haon-sport-hajdu-bihar-debrecen-dvsc
Már tétmérkőzésen is pályára lépett meggypiros szerelésben a Debrecen saját nevelésű futballistája
Forrás: NS-archív

Nagy a sansz 

Emberemlékezet óta nem volt arra példa, amit a magyar labdarúgó-válogatott produkál az elmúlt időszakban. Sokan úgy tartják, „aranygenerációja” van hazánknak. Ezt az állítást az is bizonyítja, hogy amennyiben Szoboszlai Dominikék legyőzik Szerbiát és Litvániát, egyenes ágon kvalifikálják magukat a jövő nyári németországi kontinensviadalra. Ferenczi János úgy fogalmazott, hatalmas erő van az együttesben, s nagy motivációt jelent az Európa-bajnokság. – Nagyon örültem a szerbek elleni győzelemnek, igaz, kicsit fájt, hogy nem lehettem ott. 

Hatalmas lépést tettünk annak érdekében, hogy egyenes ágon kijussunk a tornára.

Óriási motiváció, bár nem szeretünk nagy szavakat használni, mégis közel kerültünk a célunk eléréséhez. Erre büszkének kell lenni, s ezt hasznosítani. Ezzel sincs szerintem probléma, hiszen mindig próbálunk a legtöbbet beleadni egy-egy összecsapásba, s a folyamatosan telt házas Puskás Aréna remek visszaigazolás számunkra – nyilatkozta. 

A DVSC legközelebb az Eger ellen lép pályára szombaton a MOL Magyar Kupában, míg a magyar labdarúgó-válogatott október 14-én Szerbia együttesét fogadja a Puskás Arénában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában