Kézilabda

2023.09.11. 12:20

Volt tartása a Lokinak szép múltú ellenfelével szemben

A találkozó kétharmadáig lépést tartott az előző szezonban még élvonalban szereplő Érddel Győrvári Viktor csapata, ám a rutinos hazaiak végül kilenc góllal győztek az NB I/B. második fordulójában.

Haon.hu

Nagy Nóra nyolc találatig jutott

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

Először lépett pályára idegenben a DVSC Kézilabda Akadémia alakulata a másodosztályban, az ellenfél pedig a tavaly még élvonalbeli – néhány évvel ezelőtt még a nemzetközi kupában is rendszeresen résztvevő – Érd volt – olvasható a klub honlapján. Nem tűnt úgy, hogy megilletődöttek lettek volna a debreceniek az Érd ellen, jól kezdtek a lányok. A nyolcadik percben Nagy Nóra már a harmadik találatát jegyezte, ekkor 5–4-re vezettek a piros-fehérek az Érd Arénában. 

Növelni is tudták az előnyt, Fodor Veronika első góljával már kettővel vezettek, majd ismét Nagy Nóra vette át a vezérszerepet támadásban, hátul pedig Lakatos Réka mutatott be több védést. Sajnos az utolsó tíz perc nem úgy sikerült, ahogy eltervezték Győrvári Viktorék, főként a rutinos Dávid-Azari ellen nem volt ellenszer, három góllal vezettek egy félidőnyi játék után a hazaiak.

Nyílt az olló

A második játékrész eleje sok hibát hozott mindkét oldalon, Lakatos Réka többször is túljárt az érdi lövő eszén, mint ahogy az érdi kapus is akadémistákén. A 42. percben vezetett először öt góllal a pest megyei csapat, innen már nem bírták tartani a lépést a DVSC játékosai, beállóból, majd átlövésből szerzett gólokkal egyre inkább növelte a különbséget az Érd. Kilenc góllal, 34–25-re győztek az NB I/B második fordulójában a vendéglátók, akik az utolsó húsz percben váltottak olyan ritmusra, amelyet Győrvári Viktor tanítványai már nem tudtak követni.

A tények
NB I/B., 2. forduló
Érd–DVSC SCHAEFFLER U19 34–25 (17–14)
Érd, 200 néző: V: Szedmák M., Tóth T.
Érd: Imre Sz. – Dávid-Azari F. 15 (6), Gerháth K. 6, Kellerman D. 2, Sztankovics R. 5, Panyi A. 2, Háfra L. Csere: Németh K. (kapus), Gerencsér F. 1, Kiss D. 1, Szakály F., Braun Cs. 2. Edző: Simics Judit.
DVSC: Lakatos R. – Kiss Cs. 2, Fodor V. 3, Kelemen D. 1, Nagy N. 8 (3), Csamangó L. 4, Baranyi D. Csere: Kovács N. (kapus), Ferenczi L. 1, Szalai P. 1, Hermann Z. 3, Birstyán D. 2 (1) Edző: Győrvári Viktor.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 5/4.
Mesterszemmel
Győrvári Viktor: Igazán húsz percig voltunk igazán partiban, utána jobban játszott a nagyobb játékerőt képviselő Érd. Azt gondolom, hogy a kilencgólos vereség kicsit túlzó, ha pontosabbak vagyunk, akkor lehetett volna szorosabb az eredmény. Pozitívum, hogy nem estünk szét, volt tartásunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában