Kosárlabda

2023.09.09. 09:03

Hazai vereséggel folytatódott a debreceni fiatalok a felkészülése

Haon.hu

A DEAC U23-as csapata készül a szezonra

Forrás: DEAC-archív

Kádár Tamás újfent foghíjas összeállításban pályára lépő alakulata igencsak alacsony ponttermésű mérkőzesen tizenegy egységnyivel maradt alul a Tiszaújvárosi Phoenix KK gárdájával szemben.
A DEAC U23-as együttese az NB I./B Zöld csoportjának tavalyi bronzérmesét, a Tiszaújvárosi Phoenix KK gárdáját fogadta péntek este az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Kádár Tamás vezetőedzőnek néhány kulcsemberét ismét nélkülöznie kellett, lévén Neuwirth Bence, Kenéz Csaba, Ságodi Róbert, valamint Hőgye Patrik is a nyíregyházi Sitku Ernő Emléktornán vett részt az A csoportos keret tagjaként.

A hazaiak ennek ellenére is remekül kezdték az összecsapást, az első tíz percet követően 19–10-es hazai vezetésről árulkodott az eredményjelző. A második etapra jóval kiegyenlítettebbé váltak az erőviszonyok, fokozatosan faragta hátrányát a Phoenix; a tizenötödik minutumra már csupán egylabdányi különbség választotta el a feleket. (22–19)

 A félidő hajrájában aztán új lendületet kaptak a fehér-feketék, aminek köszönhetően a nagyszünetre nem csak visszaépítették, de egy ponttal meg is fejelték korábban összeszorgoskodott fórjukat. (36–26)

Nem találták a kosarat

A térfélcserét követően gyökeres fordulat állt be a játék képében, a hajdúsági ifjak támadásban és védekezésben sem találták meg ritmusukat. Leolvadásukat a vendégek maradéktalanul kihasználták, és a harmadik felvonás végére fordítani tudtak. (42–45) 

Sajnos a Kádár-fiúk a záró periódus során sem tudtak kikászálódni a gödörből, Lekli József tanítványai pedig percről percre egyre magabiztosabb előnyt tudhattak magukénak.

 Hegedüs Brúnóék mindössze tizennégy pontot szereztek az utolsó két negyedben, így csak vereséggel fejeződhetett be számukra a találkozó; a Tiszaújváros 61–50-re diadalmaskodott a Nagyerdőn.

Kádár Tamás: – A felkészülés leggyengébb meccsét játszottuk. Agresszivitás és akarat nélkül kosárlabdáztunk, így nem lehetett más a végeredmény. Gratulálok a Tiszaújvárosnak, sok sikert kívánok nekik a szezonban.

A tények
DEAC U23 – Tiszaújvárosi Phoenix KK 50–61 (19–10, 17–16, 6–19, 8–16)
DEAC: Varga S. 7/3, Turán -, Várszegi 6, Csizmadia 10, Hegedüs 7/3.
Csere: Bata 11/6, Jankó 3/3, Bankó -, Varga B. 4, Tóth G. 2, Orosi -, Sólyom.
Vezetőedző: Kádár Tamás
Másodedző: Kovács Imre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában