Kézilabda

2023.09.17. 14:27

A hajrában még a hét a hat elleni felállást is gyakorolhatták

A Debreceni Egyetem kézicsapata szinte hibátlan produkciót nyújtott a Tata ellen.

Haon.hu

A DEAC kézilabdázói esélyt sem adtak a Tatának

Forrás: deac.hu

A DEAC férfi kézilabdázói a tataiakat fogadták szombat este a DESOK-ban. A debrecenieket fűthette a bizonyítási vágy, mivel az előző héten sima vereségbe futott bele Cegléden.

Amint azt a klub honlapján írják, egy-egy védéssel indította a meccset Maródi Ádám és Hajós Ádám, aztán az első találatot Kreisz Márk szerezte. 1-2 után 4-0-s sorozattal jelentkeztek Mándi Norbert tanítványai, így a tizedik percben 5-2-re módosult az állás. A remek hazai védekezés ellenszerét ugyan kereste ellenfél, de nem találta, így a 19. minutumban már hatra duzzadt a fór (12-6). 

Ki kell emelni Maródi Ádámot, aki bravúrjai mellett egyszer egy indítást is lefülelt. A szünethez közeledve a DEAC szélsői, Kiss Axel és Illés Tamás megoldásait jutalmazta vastapssal a szurkolótábor. A vendégek trénere nem lehetett elégedett a látottakkal, ezt támasztja alá, hogy az első félidőben kétszer is időt kért. Az intelmei nem igazán hatottak, ugyanis a pihenőre nyolcgólos előnnyel mehettek a cívisvárosiak.

Minden arannyá változott

A térfélcserét követően ott folytatták a házigazdák, ahol abbahagyták. Hátul áthatolhatatlan volt a védőfaluk, emellett Maródi ezúttal sem maradt adós a bravúrokkal. Elöl ötletes támadásokat vezettek, betörésből, átlövésből és szélről egyaránt eredményesek voltak. A 48. percben Dobos Balázs értékesítette a helyzetét, ezzel újra tízzel lépett meg a DEAC (29-19). 

A hátralévő időben Mándi Norbert alaposan felforgatta a csapatot, többek között Mórucz Ádám, Szolnoki László, Bakó Ádám és Fülöp Gábor is bizonyítási lehetőséget kapott. Bakó jól osztogatott, míg Fülöp hibátlanul célzott, két lehetőségéből két gól született. 

A hajrában még a hét a hat elleni felállást is gyakorolhatták a hazaiak, amit eddig nem sűrűn használtak. Végül magabiztos, 36-24-es diadallal lepték meg a drukkereiket, akik igazi örömjátékot láthattak. Kis túlzással ezen a találkozón minden arannyá változott, amihez nyúlt a Debrecen.

A tények
NB I/B 3. forduló
DEAC-Tatai AC 36-24 (20-12)
DESOK, vezette: Kovács Tibor, Mándli Balázs.
A DEAC összeállítása: Maródi, Boros – Hornyák, Mucza, Tóth M. 1, Kiss R. 6, Mórucz, Bakó, Fülöp 2, Illés 5 (1), Kathi 4, Szolnoki, Kiss A. 3, Pethő 9 (1), Dobos 4, István 2. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Kiállítások: 8 ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/2 ill. 3/2.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában