Kosárlabda

2023.09.15. 17:18

A túlórában kiszakadt a debreceni triplazsák

Tétmeccsre hajazott a tempója a DEAC U23-as együttesének, és a MAFC Budapest gárdájának összecsapása, melynek végén nyolc ponttal, 98–90-re a cívisvárosiak kerekedtek felül.

Haon.hu

Kenéz Csabának kifejezetten jól ment a játék

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

A DEAC felnőtt kosarasainak szerdai felkészülési mérkőzését követően csütörtökön az U23-asok is a MAFC gárdáját látták vendégül az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Kádár Tamás vezetőedző kerete a találkozóra jelentősen megerősödött az előszezon korábbi összecsapásain látottakhoz képest: az A-csoportban is érdekelt akadémisták közül egyedül a betegség miatt hiányzó Ságodi Róbert nem állt rendelkezésre, a Kenéz Csaba-Turán Simon-Neuwirth Bence-Hegedüs Brúnó-Czermann Patrik alkotta kezdőötösből viszont Turán kivételével mindenki pályára lépett – írták a klubhonlapon.

Jó iramban startolt el az ütközet, a debreceniek találatait a trapézon kívülről Kenéz, míg azon belül Czermann szállította a korai percekben. A túloldalon mindeközben Polgárdy Ádám jeleskedett, a piros-feketék irányítója gyorsan elérte a tíz pontot, s amint társra lelt előbb Pápai Máté, majd Kovács Levente személyében, héttel meg is léptek a műegyetemiek. (11-18) A cívisvárosiaknak a padról beszálló Várszegi Ádám-Hőgye Patrik páros kölcsönzött új lendületet, a játékrész végére egylabdányira olvadt a hajdúságiak hátránya, 20-23.

A deficitet a második etap elején eltűntette, majd előnnyé kovácsolta a DEAC, amiért főként a közelről és távolról is eredményesen célzó Hegedüs Brúnó mellett ismét Czermannt illette dicséret. A félidő hajrájában, 38-29-nél már kilenccel is vezettek Neuwirthék, ebből hét pontnyi plusz maradt meg a nagyszünetre. 

Méretes skalpot zsebeltek be

A palánkcsere után sokkal harapósabb arcát mutatta a fővárosi együttes, ráadásul az egyre fokozódó fizikalitásból a fehér-feketék jöttek ki rosszabbul, ugyanis a periódus közepére kigyűjtötték öt csapathibájukat, így ellenfelük gyakorta állhatott a büntetővonalra. 51-50-nél fordított Lakits András legénysége, ám a felvonás második felében felvette a kesztyűt a DEAC U23-as alakulata, és még a záró tíz minutum megkezdése előtt visszaszerezte a fórt, 60-58.

Izgalmakban és férfias küzdelemben a végjátékban sem volt hiány. A lefújáshoz közelítve úgy tűnt, hogy a hazaiak kezében van az irányítás, azonban a néhány egységnyi előny sajnos a lehető legrosszabbkor, az utolsó másodpercekben fogyott el – Komma László zsákolásával döntetlenre módosult az állás (81-81).

A túlórában aztán kiszakadt a debreceni triplazsák, Neuwirth három távolit is elsüllyesztett és Kenéz is betalált a 6,75-ösön túlról. A „szőnyegbombázásra” érdemben nem tudtak válaszolni a budapestiek, csupán Katona Bence tartotta a lelket a MAFC-ban, de egymaga képtelen volt ellensúlyozni az ihletett dobóformába lendülő hazai tüzérek teljesítményét. A DEAC ifjoncai tehát egy méretes skalpot bezsebelve intettek búcsút a felkészülési időszaknak, U23-asaink célkeresztjében innentől a jövő heti, Salgótarján elleni bajnoki szerepel.

A tények
DEAC U23–MAFC 98–90 (20–23, 22–12, 18–23, 21–23, 17–9) hosszabbítás után
DEAC: Kenéz 24/3, Turán 7, Neuwirth 20/12, Hegedüs 9/3, Czermann 11. Csere: Hőgye 2, Várszegi 8, Varga S. 9/3, Csizmadia -, Fekete Cs. 2, Tóth G. 6. Vezetőedző: Kádár Tamás. Másodedző: Kovács Imre
Kádár Tamás: Nagyon örülök annak, hogy végre közel legerősebb keretünkkel tudtunk pályára lépni, valamint annak is, hogy ismét jól menedzseltük a hosszabbítást egy kiváló ellenfél ellen, noha utóbbihoz kellett az extra dobóforma is. Gratulálok mindkét csapatnak, és sok sikert kívánok a MAFC-nak a bajnoksághoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában