Futóverseny

2023.09.23. 12:47

Több mint háromezren futottak a debreceni reptér kifutóján – fotókkal, videóval

Hatodik alkalommal rendezték meg a Wizz Air Debrecen Airport Run futóversenyt.

Bekecs Sándor

Szombaton tartották a 6. Wizz Air Debrecen Airport Run futóversenyt

Forrás: Czinege Melinda

A hétvégére futópályává vált a Debreceni Nemzetközi Repülőtér kifutópályája, ugyanis szeptember 23-án rendezték meg, immár hatodik alkalommal, a Wizz Air Debrecen Airport Run futóversenyt. A rendezvény célja a futás és az egészséges életmód népszerűsítése a sportolni vágyók körében, illetve kikapcsolódási lehetőség biztosítása a családok számára egy exkluzív környezetben. Mindemellett a verseny résztvevői betekintést nyerhetnek a debreceni repülőtér életébe, és ott futhatnak, ahol máskor a repülők járnak. 

Nagy volt a nyüzsgés szombat reggel a repülőtér kifutópályáján: felnőttek, gyerekek, idősek és családok is érkeztek a rendezvényre, melyen a futás mellett különböző bemutatókkal, műsorokkal és játékokkal várták a résztvevőket. A versenyzők 2 és fél, 5, valamint 10 kilométeres távokra nevezhettek. Utóbbit kevesebb mint 40 perc alatt teljesítették a legjobbak.

wizz air debrecen airport run haon
Rubint Rékával melegíthettek a rajt előtt a versenyzők
Forrás: Czinege Melinda

– Másodjára vagyok ezen a rendezvényen, először 2-3 éve voltam. Az öt kilométeres távot teljesítem – osztotta meg velünk Szandi, aki Nyíregyházáról érkezett. Elmondta, öt éve fut rendszeresen, leginkább a természetben, de korábban saját testsúlyos edzést is folytatott.  

– Másfél éve költöztünk Debrecenbe az ukrajnai Ungvárról. A mozgás nagyon fontos része az életünknek, ezért is, illetve a jó hangulat miatt jöttünk erre programra. Tavaly csak hallottunk róla, így idén úgy döntöttünk, nevezünk is – számolt be érdeklődésünkre Dorina, aki családjával, rokonaival nevezett a futóversenyre, férjével a 10 kilométeres távot választották. Elmondta, nyáron fut, hideg időszakban inkább a pilates és a síelés a favorit, de a családtagok szívesen görkorcsolyáznak, bicikliznek, rollereznek. Mint fogalmazott, a sport olyan számukra, mint a dopping.

Iskolásokat, fogyatékkal élőket is támogattak 

– Kiemelten fontos számunkra ez a rendezvény, hiszen ez egy olyan nap, amikor mindenki előtt megnyithatjuk a repülőtér kapuit, és betekintést nyújthatunk a kulisszák mögé. Mindemellett fontos célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a sportolásra, az egészségtudatos életmód fontosságára – hangsúlyozta köszöntőjében Király Tamás, a repülőteret üzemeltető cég ügyvezetője.

wizz air debrecen airport run haon
Király Tamás
Forrás: Czinege Melinda

Elmondta, kiemelt szerep jut ilyenkor arra is, hogy felhívják a figyelmet a vállalatuk és partnereik társadalmi felelősségvállalási tevékenységére: a BMW Group Debrecen jóvoltából több mint 600 iskolás, a Schaeffler Debrecennek köszönhetően pedig több mint 400 fogyatékkal élő állhat rajthoz. A nevezők száma meghaladta idén a 3 ezer főt. Radó András, a Wizz Air Magyarország kommunikációs menedzsere hozzátette: a debreceni eseményen kívül további másik nyolc helyen szervez hasonló futóversenyeket a légitársaság, köztük Dubajban is.

wizz air debrecen airport run haon
Radó András
Forrás: Czinege Melinda

– Összesen több mint hatvanezren futnak egy évben, szerencsére nagyon sok embert meg tudunk mozgatni – fogalmazott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában