Atlétika

2023.08.09. 14:16

Szilágyi Réka: A legjobbat szeretném nyújtani az Atlétikai Világbajnokságon

A hajdúsági sportoló az elmúlt időszakban sérüléssel bajlódott.

Orosz Krisztofer

Forrás: Napló-archív

Nehéz hónapokon van túl a DSI Debrecen gerelyhajítója, Szilágyi Réka, hiszen nem tudott elindulni az Atlétikai-vb főpróbájának számító 128. Atlétikai Magyar Bajnokságon Budapesten. A fővárosban rendezett eseményen a magyar atléták nagy előnyt szerezhettek, volt idejük ismerkedni az új stadionnal, amelynek köszönhetően akár a teljesítményük is jobb lehet a közelgő megmérettetésen. A debreceni gerelyhajító a Haonnak nyilatkozott jelenlegi állapotáról, s a mögötte hagyott időszakról. – Tavasszal Németországban megszakadt egy izom a vállamban, ami hátráltatta a felkészülésem. 

Hamar el is kezdtem a rehabilitációt, kétnaponta Budapestre jártam egy specialistához, itthon pedig gyógytornáztam. Eleinte volt műtétről is szó, de ne egyeztem bele.

Jelenleg már jó állapotban vagyok, kis fájdalmat még érzek, de vélhetően ez most már így lesz. Nem volt egyszerű feldolgozni, hogy lemaradok a Magyar Bajnokságról, főleg úgy, hogy remekül alakult eleinte a felkészülésem. Próbáltam arra gondolni, hogy a vb-n mindenképpen ott kell lennem – mondta. 

Magasak az elvárásai 

Ilyen jellegű sérülés után egy sportolónak időre van szüksége, hogy összeszedje magát, ám Szilágyi Réka egy napra sem állt le az edzésekkel. Nagy előny lehet ez számára, hiszen nem esett ki a munkából, így a sportoló igyekszik a lehető legjobban teljesíteni. – Szerencsére már tavalyról megalapoztam, hogy ott legyek a világbajnokságon. Ez nagyon sok erőt adott nekem, a rehabilitáció alatt más izomcsoportokra koncentráltam. Konkrét helyezésben nem szoktam gondolkodni, de a lehető legjobban teljesítenék. 

Mindig hangoztatom, ha úgy érzem, mindent megtettem, akkor már elégedett vagyok.

Nem szoktam mások teljesítményét figyelni, csak magamra koncentrálok, hiszen úgyis az számít, hogy mekkorát dobok. Továbbá az sem befolyásol, hogy nem próbáltam ki a pályát, mert ha valaki alaposan felkészült, biztosan jól fog teljesíteni és nem a külső körülmények számítanak majd döntő tényezőnek – nyilatkozta a klasszis. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában