Kézilabda

2023.08.13. 14:17

Székelyföldön edzőtáboroztak az akadémisták

A debreceni kézis lányok az edzések és meccsek mellett egyéb, csapatépítő programokon is részt vettek.

Haon.hu

Élménydús hetet töltött Márián Blanka együttese Székelyudvarhelyen és környékén. Az edzőtáborban napi két edzés és összesen két edzőmérkőzés mellett jutott némi idő kicsit jobban megismerni Székelyföldet – számoltak be róla a DVSC Kézilabda Akadémia honlapján.

Az Iskolás Sportklub Székelyudvarhely hívta meg a DVSC akadémistáit edzőtáborba. Augusztus 6-án, vasárnap reggel Székelyudvarhely felé vette az irányt Márián Blanka csapata. Az út nem volt rövid, ám a táj szépsége némileg feledtethette a több mint nyolcórás utazás fáradalmait. Szívélyes fogadtatásban volt része a debreceni küldöttségnek, Mester Zsolt és Sándor Alíz, a helyi kézilabda klub két képviselője jóvoltából. Ennek a kapcsolatnak volt előzménye is.

– Felmerült bennük, hogy megpróbáljuk jobban feltérképezni az erdélyi kézilabdázást – mondta el Papp György, szakmai igazgató. – Júliusban vettem részt a DVSC Kézilabda Akadémia képviseletében egy sportkonferencián, ahol Mester Zsolttól, az Iskolás Sportklub Székelyudvarhely edzőjétől és elnökségi tagjától kaptunk meghívást egy székelyudvarhelyi edzőtáborba. 

Célunk az, hogy kölcsönösen segítsük egymást, akár elméleti vagy gyakorlati képzések terén, vagy például edzőtáborok formájában. Amellett, hogy a helyi klub egyik csapatával voltak közös edzéseink, a második edzőmérkőzésünket a sepsiszentgyörgyi akadémia egyik együttesével vívtuk meg, velük is keressük az együttműködési lehetőségeket!

Mindenkinek jutott játéklehetőség

Az edzőtábor második napján már edzéseket vezényelt Márián Blanka, valamint Somorjai Péter erőnléti edző. Napi két edzésen vettek részt a lányok hétfőn és kedden, csütörtökön és pénteken pedig egy edzés mellett edzőmérkőzéseket játszottak az akadémisták.

– Nagyon hasznos volt ez az edzőtábor csapatépítés és munka szempontjából is – vont konklúziót Márián Blanka. – Különböző korosztályúak a lányok, így össze kell szokniuk, ebben sokat léptünk előre. Többször közösen edzettünk az Iskolás Sportklub Székelyudvarhely fiataljaival, ezek több szempontból is építő hatásúak voltak. 

Két edzőmérkőzést is játszottunk, különböző erősségű ellenfelekkel, mindenkinek jutott játéklehetőség. A második meccs igazi erőpróba volt, hiszen idősebbekkel játszottunk, ez a találkozó rávilágított azokra a pontokra, amelyekben fejlődnünk kell a szezonkezdetig. Egyéb programokon is színesítették a hetet, voltunk például Parajdon a sóbányában, fürödtünk a Szovátán a Medve-tóban, meglátogattuk a Mini Erdély Parkot Székelyudvarhelyen.

Külön öröm számomra, hogy többen is forgatták a héten a Rubik kockát, amely nagyban fejleszti a kombinatív készségeket, segít abban, hogy néhány lépéssel gondolkodjunk előre, továbbá még kitartóbbá tesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában