Labdarúgás

2023.08.15. 12:53

Sós Bence hálás a DVSC-nek, amiért elengedték

A loki volt játékosa szombaton bemutatkozott a Topolya színeiben, kedden pedig a Bajnokok Ligája-selejtezőjében bizonyíthat.

Haon.hu

Sós Bence júliusban, a Kazincbarcika elleni felkészülési meccsen még a Loki színeiben lépett pályára

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

Sós Bence lassan másfél hónapja a Topolya játékosa, és mint kiderült, remekül érzi magát új csapatánál. – Nagyon jól érzem magam, segítőkészek a társak, és az sem másodlagos, hogy a szakmai stábból sokan beszélnek magyarul. Örültem, hogy sikerült bemutatkoznom, nagyon jól éreztem magam a pályán. Sok párharcot nyertem, de egy kiváló csapatba kerültem, ahol nagy a harc a csapatba kerülését, szeretnék élni a kapott lehetőséggel – nyilatkozta a delmagyar.hu-nak a DVSC-t nyáron elhagyó labdarúgó.

Annak ellenére, hogy Sós szerződést hosszabbított a Debrecennel, nem sokkal később a Topolya bejelentette, hogy megegyeztek az átigazolásról. – Nem hiába én is szerettem volna megragadni ezt a lehetőséget. Nem anyagi, inkább szakmai előrelépés volt számomra, hiszen európai kupában játszhatok, és a klub, a sportigazgató és a tulajdonos úr is éreztette velem, hogy engem szeretnének. 

Ezúton is köszönöm a Debrecennek, hogy hozzájárultak, hogy ez a dolog létrejöjjön. A DVSC is marasztalt volna, de megértették, hogy ez egy óriási lehetőség számomra, hálás vagyok Szrdjan Blagojevicsnek is, hogy nem állt a távozásom útjába. Örülök, hogy a Debrecen is áll még az európai kupaporondon, és szurkolok nekik, hogy továbbjussanak a Rapid Wien ellen.

Szeretnének győzni

Szombaton a Radnicski ellen megvolt a bemutatkozás is a szerb bajnokságban. – Két mérkőzést kívülről láthattam, egyen pedig pályára léphettem, ezek alapján azt mondhatom, egy nagyon fizikális bajnokság a szerb, rengeteg jó játékossal. Nagy tempót próbálnak diktálni, ez persze egyben sok hibát is szülhet. Volt szerencsém játszani a Crvena Zvezda elleni utolsó felkészülési meccsünkön, nem véletlen, hogy a belgrádiak öt-nullára verték a Fiorentinát, teljesen más kategóriába sorolják őket a bajnokságon belül is – mondta, majd rátért a keddi, Braga elleni BL-visszavágóra is, melyet 3–0-s hátrányból várnak.

– A sorsolást megelőző órákban négyre szűkült a lehetséges ellenfeleink száma, és egyik csapat ellen sem mi lettünk volna az esélyesek. Az első meccsen megmutatkozott, nem véletlen lett második a portugál bajnokságban a Braga, amelyben többmillió eurós játékosok játszanak. Kedden szeretnénk kiszolgálni a közönséget, és győztesen elhagyni a pályát, az biztos, hogy nem minden nap adatik meg egy futballistának, hogy egy ilyen találkozón játszhasson.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában