Futsal

2023.08.13. 09:04

Az lehet az MVFC fő erőssége, hogy egyben maradt a csapat

Trencsényi János elismerte, még nincsenek topformában, ám emiatt nem kell kongatni a vészharangot.

Szabó Dóra

Trencsényi János újra csatába vezeti tanítványait

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

Az élvonalban szereplő férfi futsalcsapatok is belevágnak a küzdelmekbe: a 2023/24-es szezon első fordulójában, az előző kiírásban ezüstérmet szerző MVFC Berettyóújfalu a Nyírbátort fogadja hétfőn 18.30-től hazai pályán, a Pálfi István Rendezvénycsarnokban. 

A Mezei-Vill vezetőedzője, Trencsényi János érdeklődésünkre elmondta, nem nyúlt túl hosszúra a felkészülésük, mely során két edzőmeccset játszottak, az egyiket épp a nyírbátoriak ellen. És noha az az összecsapás remekül sikerült, 8–2-re nyertek, azonban nem szabad abból kiindulniuk. 

– Ellenfelünk bizonyára koncentráltabb lesz ezúttal, mint volt a felkészülési találkozón, nekünk pedig nem lehet alapul vennünk azt a derbit, mi számítunk az esélyesebbnek, ugyanakkor be is kell bizonyítanunk, hogy jobbak vagyunk. Remélem, minden játékosunk elég elhivatott lesz, szurkolóink is biztosan ki vannak már éhezve, így remélhetőleg sok néző előtt indíthatjuk a bajnokságot – fogalmazott Trenyó, aki elismerte, nincsenek még topformában, de ahogy halad előre az idő, ők is úgy rázódnak majd bele egyre jobban. 

Fontos a jó rajt

– Nem kellett csapatot építenem, a mag egyben maradt, ez lehet a fő erősségünk. Próbálunk egyre több fiatalt beépíteni az együttesbe, ugyanakkor ahhoz, hogy hozzá tudjanak tenni a játékunkhoz, nekik is meg kell érteni, muszáj küzdeniük és teljesíteniük, a játékperceket nem ajándékba kapják, elvárásaink is vannak velük szemben. 

Közhelyként hangozhat, ám valóban fontos, ki hogy kezdi a bajnokságot, az elsődleges célunk, hogy ott legyünk a felsőházban, titkon bízunk benne, hogy ismét döntőt játszhatunk, viszont ehhez rengeteget kell dolgoznunk, sok múlik majd a többi csapaton is, mindenesetre biztosra veszem, hogy izgalmas bajnokság elé nézünk

– vélekedett az újfaluiak mestere.

Az MVFC-nél nem volt nagy jövés-menés a nyáron, Gál István befejezte a sportot, távozott a székely center, Tifán Norbert Tamás, és Takács Zoltán is, illetve Nagy Kevin személyében igazoltak egy ifjú válogatottat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában