Magyar Kupa

2023.08.04. 13:02

Egyik csapat sem mehet biztosra a Magyar Kupában

A Monostorpályi csapata az Urbin Péter vezette DEAC-ot fogadja szombaton.

Orosz Krisztofer

Fotó: Napló-archív

A nyári szünet és a felkészülési időszakot követően újra beindult a futballdömping. Szombaton rendezik a MOL Magyar Kupa 1. fordulójának párosításait, s igazi Hajdú-Bihar vármegyei rangadóval indul a sorozat, hiszen a debreceni DEAC a szintén sok cívisvárosi futballistát foglalkoztató Monostorpályihoz látogat szombaton 16 óra 30 perckor. Sokan emlékezhetnek rá, hogy Bereczky Bence együttese egy karnyújtásnyira volt attól, hogy hétvégén két NB III.-as klub párharcát nézzük. A feljutásért vívott osztályozón azonban a Cigánd egy góllal jobbnak bizonyult a hajdúságiaktól. A fiatal szakember is kiemelte, remek erőfelmérő számukra, hová is szeretnének eljutni a következő szezonban. 

Győzni szeretnének 

Attól függetlenül, hogy nem sikerült a feljutás Rostásék célja nem változott, szeretnének az idény végén a harmadosztályba kerülni. Ehhez remek erőfelmérő lesz a DEAC elleni kupameccs, amelyet megelőzően Bereczky Bence a Haonnak nyilatkozott várakozásairól. – Amikor megtörtént a sorsolás, nem csattantunk ki az örömtől. A DEAC az egyik legerősebb volt a lehetséges riválisok közül, ugyanakkor megvan a pikantériája is, hiszen debreceni csapatról beszélünk. Nem rég még az NB II.-ben szerepeltek. Izgatottan várjuk a párharcot, hosszú idő után először játszunk ismét tétmeccset, ráadásul ez lesz a debütálásunk Hosszúpályiban, a mi pályánk ugyanis új gyepszőnyeget kap. Bízunk benne, hogy sokan ki fognak látogatni a meccsre. 

A felkészülésünk nem sikerült a legjobban, többen is sérüléssel bajlódtak, nem vagyok elégedett az alapozással. A srácok hajlamosak arra, hogy az úgynevezett nagycsapatok ellen képesek vagyunk felszívni magunkat. Ebből a szempontból bizakodó vagyok, nem fogunk feltartott kézzel pályára lépni. Új vezetőedzője van a fekete-fehéreknek, akit ráadásul jó szakembernek tartok.

Nem a legjobban kezdték a szezont, pontosan ebből fakadóan úgy vélem, nem engedhetik meg maguknak, hogy kiessenek a kupából. Biztosan komolyan fogják venni a szombati meccset, jó erőfelmérő is lesz ez, hogy mi az a szint, ahová el szeretnénk jutni – fogalmazott a fiatal tréner. 

Minden sikerre szükségük van 

Vélhetően nem így képzelte az idénykezdetet az Urbin Péter vezette egyetemi alakulat, hiszen az első két fordulóban nem tudtak nyerni fekete-fehérek, s legutóbb szerdán a Hatvan vendégeként szenvedtek 2-1-es vereséget. Sok ideje nem lesz a DEAC-nak a regenerációra, szombaton újfent tétmeccsen kell bizonyítania a debrecenieknek. A nyáron kinevezett szakember elmondta, a kupameccseknek mindig megvan a maga varázsa, de nekik minden sikerre szükségük van. – Ismerjük ellenfelünket, a srácokkal is beszéltünk már a szombati meccsről. Tisztában vagyunk vele, hogy a Monostorpályi évek óta ott van a legjobb három között a megyei bajnokságban, ami nem lehet a véletlen műve. Két olyan bajnoki után vagyunk, ami nem volt sikeres, éppen ezért kell mindent beleadnunk. 

Tovább szeretnénk jutni, ez nem is kérdés, minden sikerélményre szükségünk van, hogy jobb formába kerüljünk. Minden kupameccsnek van egy lélektana, ezerféle forgatókönyv lehet. Nyilván, ha hamar sikerülne betalálnunk, akkor talán könnyebb dolgunk lehetne, de nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy félvállról vegyük az összecsapást.

Maximálisan fogunk koncentrálni, igyekszünk szervezetten játszani és a helyzeteinket könyörtelenül kihasználni. Amennyiben nem így lesz, akkor nagyon nehéz is lehet a párharc. Sokat nem fogunk tudni edzeni, csütörtökön volt egy regenerációs tréningünk, péntek egy meccs előtti és következik a meccs. Azok, akik eddig kevesebbet játszottak, szerepet fognak kapni. Remélem, sikerül olyan teljesítménnyel előrukkolniuk, ami a bajnokságban is előnyünkre válhat – nyilatkozta. 

urbin-peter-haon-sport-hajdu-bihar-deac
Forrás: Napló-archív

A Monostorpályi–DEAC találkozón kívül rendeznek más Hajdú-Bihar vármegyei érdekeltségű összecsapást is. A főtáblán Nagyecsed–Hajdúszoboszló, Balassagyarmat–Hajdúsámson, Tarpa–Balmazújváros, Dunaharaszti–Sárrétudvari összecsapásokat is láthatnak a szurkolók. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában