Magyar rekord

2023.08.26. 20:56

Megfogta a labdáját, és rekordot döntött Szoboszló szívében egy hajdúsági fiatal – fotókkal, videóval

Keresztesi Róbert szombat este kísérelte meg a 7 érintéses „brazil kör” teljesítését.

Orosz Krisztofer

Forrás: Tóth Imre

Továbbra is élénk a sportélet Hajdúszoboszlón, hiszen a HSE teniszesei és a megyei I. osztályban szereplő focistákon kívül is mindig akad olyan történés, ami lázban tartja a város lakóit. Ezúttal Keresztesi Róbert hajtott végre egy hivatalos freestylefoci-rekordkísérletet a fürdővárosi Szent István parkban 18 óra 30 perckor. A mutatványt megelőzően tudni lehetett, hogy a trükk neve a 7 érintéses „brazil kör”, melynek lényege, hogy úgy tarták a levegőben a labdát a labdazsonglőrök, hogy a lábfejeikkel, térdeikkel, vállaikkal és a fejükkel érnek bele egyszer-egyszer. Ezáltal szigorúan hétszer érintik a labdát egymás után sorrendben. Az eseményen sok érdeklődő volt jelen, s a mutatványt megkísérlő és teljesítő Keresztesi Róbert a Haonnak nyilatkozott a felkészülésről. – Szerencsére sikerült ötvenszer megcsinálnom a brazil kört anélkül, hogy leessen a labda. 

Kívülről nehéznek tűnik, sokat is kell rá gyakorolni, de nálunk, freestyle-osoknál ez alapgyakorlatnak számít. Bevallom, néha idegesít is, amikor megkérdezik, hogy különböző mutatványokat meg tudok-e csinálni.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne úgy képzeljük el, hogy felkelek, és dekázok százat. Sok-sok gyakorlás, és mások is képesek lehetnek erre – mondta. 

Szereti a fürdővárost

Általánosságban elmondható Hajdú-Bihar vármegyéről, hogy rengeteg a sportszerető ember. A rekordkísérletre is sokan voltak kíváncsiak, amely nagy erőt adhatott a rendkívül motivált freestyle-osnak, aki portálunknak elmondta, mindig szeret Hajdúszoboszlóra járni. – Már 2007-ben freestyle-oztam, előtte pedig futballoztam én is. Nem szerettem a számítógépes játékokat, inkább a mozgás híve vagyok. Abban a tekintetben szerencsésnek mondhatom magam, hogy több mint tíz éve a nézők hozzátartoznak a fellépéseimhez, így ezzel nem volt probléma. Nagyon hálás vagyok a városnak, hogy sorozatosan engedélyt kapok a produkcióimhoz – fogalmazott a fiatal rekorder. 

A rekord végén a kicsiknek is volt lehetősége bizonyítani, hiszen Keresztesi Róbert egy labdát ajánlott fel annak a fiatalnak, aki a legtöbbet tudja dekázni egy perc alatt. Végezetül a labdazsonglőr elmondta, azért választotta az ötvenes határt, hogy kihívástudat legyen az emberekben. Ez egy olyan szám, amit talán mások is meg tudnak csinálni. Amennyiben jövőre is felléphet, szeretné, ha minél több ember megmozdulna. 

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában