Vívás

2023.08.12. 11:06

Az összhang és a csapatszellem a siker kulcsa Battai Sugár szerint

A DEAC friss vb-aranyérmes vívóját köszöntötték, a debreceni kardozó meghatódott a sok gratuláció nyomán.

Szabó Dóra

A képen balról Rákos Mónika, Battai Sugár Katinka, Dávid László és Lóczi Lászlóné Kovács Marianna

Forrás: Czinege Melinda

A Teknős-csarnok vívótermében köszöntötték szombaton délelőtt a DEAC kétszeres világbajnokát, Battai Sugár Katinkát. Mint ismert, nemrégiben, Milánóban megvédte címét a világbajnokságon a magyar női kardcsapat, soraiban a debreceni kiválósággal. A Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca alkotta válogatott a döntőben 45:38-ra győzte le a franciákat, ezzel 2022 után ismét felért a csúcsra. Sugár a torna után nyaralni ment, így most tudott klubja csak hivatalosan gratulálni neki. 

Feltöltődbe várja az alapozást

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője szívből gratulált Sugárnak, aki a frontvonalban küzdve második vb-aranyát is megszerezte. Edzőjét, Dávid Lászlót is elismerő szavakkal illette a sok éves háttérmunkáért. Az egyetemi klub ügyvezetője, illetve a GTK dékánhelyettese, Rákos Mónika köszöntötte Battai Sugárt és mesterét.

– A vb után rögtön volt szerencsém elmenni nyaralni a családommal, ahol csak a kikapcsolódásra koncentráltam. 

Édesanyám is megkérdezte tőlem a végén, felfogtam-e már, hogy kétszeres világbajnok vagyok? Mondtam, hogy még nem teljesen, de lassan leesik, mit is értünk el. Sikerült feltöltődnöm, augusztusban még pihenek, aztán kezdődik az alapozás, amit már nagyon várok.

Rengeteg gratulációt kaptam, a családom is nagyon örült nekem, és meghatódtam, hogy a Debreceni Egyetem és a DEAC is gondolt rám, jó érzés – mondta el érdeklődésünkre Battai Sugár, aki a vb-ről is szót ejtett.


– Úgy indultunk neki a vb-nek csapatban, hogy a nyolcba szeretnénk bekerülni legalább, nem az volt a realitás, hogy aranyérmet szerzünk, de mérhetetlenül boldogok voltunk, hogy nyerni tudtunk. A sikerünk egyik kulcsa, hogy remek a viszony köztünk, barátok vagyunk, egymásért küzdünk, az összhang, és a csapatszellem miatt van az, hogy ha még nem is számítunk favoritnak, akkor is ki tudjuk magunkból hozni a maximumot, ami eredményességgel is párosul – árulta el a mindig mosolygós kardozó. Azt is megtudtuk, hogy Sugi számára magabiztosságot és lendületet ad, ha csapatban vívhat, úgy érzi, akkor jobban is teljesít, ugyanakkor dolgozik azon, hogy egyéniben is hasonlóan magas szinten tudjon vívni, amire nem egyszer volt is már példa.

Szeptemberben a fizikai jellegű alapozással indít, majd jön a felkészülés technikai része. Versenyek tekintetében világkupák várnak Sugira, amelyek az olimpiai kvalifikáció szempontjából igen nagy jelentőséggel bírnak. A Debreceni Egyetem rekreáció és életmód szakának hallgatójaként pedig a tanulást sem szeretné elhanyagolni, bízik benne, lesz ideje bejárni óráira.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában