Labdarúgás

2023.07.06. 17:08

Alaposan megizzasztották a DEAC labdarúgóit

A DEAC nemrégiben kinevezett mestere, Urbin Péter mindig próbálja magát adni, mert csak úgy tud hiteles maradni.

Urbin Péter tudja, van még miben fejlődnie, de azon van, hogy jobbá váljon

Forrás: Molnár Péter

Verőfényes napsütés, és egy mosolygós Urbin Péter fogadott csütörtökön délelőtt a Dóczy utcai Sportcampuson. A DEAC NB III.-as labdarúgócsapata jó hangulatban futott ki a füves pályára, és vetette bele magát a munkába. Az immár Urbin Péter vezette gárda múlt kedd óta készül az új szezonra, és már egy edzőmeccsen is túl vannak, szombaton 1–1-es döntetlent értek el a kis Loki ellen. 

A foglalkozás elején, amíg a focisták letudták a bemelegítő futókört, a nemrégiben kinevezett mester szívélyesen állt rendelkezésünkre. Elmondta, mikor értesült róla, milyen szerepkört szánnak neki, felcsillant a szeme, és bár hirtelen jött, nagyon örült a lehetőségnek. 

– Már hangoltam magam arra, hogy ha érkezik egy ilyen ajánlat, készen álljak. Úgy gondolom, mentálisan állom a sarat, nyilván, mivel még felnőttekkel nem dolgoztam együtt, számomra is sok még a tanulnivaló, de az akarat megvan bennem, lépésről lépésre, edzésről edzésre én is fejlődöm. 

Azt hiszem, a játékosmúltam előnyömre válhat, az öltözőt tudom kezelni, a játékosokat jól ismerem, többükkel még játszottam is együtt. Szokták mondani, a pedagógiai érzék sokat nyom a latban, én is így gondolom, ennek jegyében próbálom kitapasztalni, kinél milyen kommunikációs forma lehet célravezető, Spitzmüller Pisti nagy segítségemre van ebben is

– fogalmazott a korábbi csatár, aki szerint úgy tud hiteles lenni, ha mindig magát adja, ennek tudatában teszi a dolgát.

A Doki becenévre hallgató tréner számára nagyon fontos, hogy a játékosok örömmel járjanak edzésre, szeressék a focit, és várják a meccseket, a tréningeket is úgy próbálja felépíteni, hogy sokszor szerepeljen labdás feladat, a játékosság szintén lényeges, és hogy a versenyszellem is meglegyen.

Élcsapat maradnának

Urbin az első felkészülési találkozójukról is szót ejtett. – Az alapozás első hete után látszott persze a fáradtság a fiúkon, de összességében elégedett lehettem, mindenki úgy állt a feladathoz, ahogy elvárható. A játékon akad még csiszolnivaló, ám ez ilyenkor természetes, ahogy telnek a hetek, egyre élesedik majd a forma, és minden a helyére kerül. Az előttünk álló szombaton a Békéscsabával csapunk össze, az egész alapozás így telik majd, hétközben edzések, majd hétvégén meccs – mondta el a mester, akitől arról is érdeklődtünk, hogy állnak a keret kialakítását illetően. – Alakul, még két-három játékosra biztosan szükségünk van. A megye I.-es csapatunkból kiemelt figyelmet fordítunk azokra, akikben látjuk a potenciált, illetve vannak próbajátékosaink. 

A célokkal kapcsolatban a DEAC mestere hangsúlyozta, szeretnének élcsapat maradni, az elmúlt két év alapján ez valahol elvárás is tőlük, és azon lesznek, hogy tovább épüljön, fejlődjön a formációjuk. – Mondhatjuk, hogy nehéz örökséget vettem át, próbálok helytállni! – jelentette ki.

A nagy meleg mellett a szakmai stáb is alaposan megizzasztotta a debreceni labdarúgókat. Spitzmüller István pályaedző nem kímélte a srácokat, a tréning első részében kőkemény erőnléti feladatok vártak a játékosokra, majd előkerült a labda. Csoportokat alkotva, mindenki mást gyakorolt, Urbin végig figyelt, jegyzetelt, instruált. A gyakorlás végére befutott a DEAC támadója, Rauf Al-Sheraji is, aki a Debreceni Egyetem orvostanhallgatója, és sikerrel, ötös érdemjeggyel tudta le a félév utolsó vizsgáját is. A társak nagy tapsviharral köszöntötték.

Szabó Dóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában