Supermoto

2023.07.13. 14:42

A motoron nem múlhat semmi

A két Adorján Zoltán újra akcióban, ezúttal egy onroad pályán kell bizonyítaniuk.

Boros Norbert

Adorján Zoltán és ifjabb Adorján Zoltán

Forrás: Boros Norbert-archív

A supermoto nyílt magyar bajnokság és kupasorozat négy viadalából álló széria harmadik versenynapját rendezik a hét végén: Visonta és Kecskemét után a Kakucs-Ringen mérik össze tudásukat a pilóták. A vasárnapi helyszín egy úgynevezett onroad pálya, így csak aszfalton húzzák a gázt a résztvevők, azaz nincs murvás rész, illetve ugrató. Ahogy azt már megszokhattuk, Adorjánéknál apja és fia is megméretteti magát, a salakmotorozás ikonikus alakja – aki idén debütál ebben a szakágban – az amatőr kupasorozatban egy 350-es KTM nyergében, míg ifjabb Adorján a legmagasabb osztályban, azaz a magyar bajnokság open kategóriájában a 450-es Husqvarnájával áll a rajtvonalra.

Előrébb léphetnek

A 62 esztendős világbajnoki bronzérmes salakos az eddigi két supermotós forduló alatt sorrendben tizenkettedik, hatodik, hetedik, majd kilencedik lett. A debreceni motoros a megszerzett 49 pontjával jelenleg a 8. helyet foglalja el a 18 fős mezőnyben. 

Az amatőr kupasorozatban igencsak sűrű a középmezőny, ugyanis Adorján mindössze hat egységgel van lemaradva a 4. helyen álló versenyzőtől.

Ifjabb Adorján a két forduló négy futama alatt háromszor végzett a hetedik, míg egyszer a hatodik pozícióban, a megszerzett 57 pontja a 6. helyhez elegendő összesítésben. A tavalyi amatőr kupasorozat legjobbja nincs kilátástalan helyzetben az összevetésben, mivel mindössze hat ponttal van lemaradva az előtte álló, 5. pozíciót birtokló ellenfelétől.

– Tavalyelőtt versenyeztem már a Kakucs-Ringen, amiről nincsenek túl jó emlékeim, de ez nem igazán befolyásol, mivel nagyon jó formában érzem magam. Motorikusan nem lehet okom a panaszra, a Husqvarnámon nem múlik semmi – mondta határozottan ifjabb Adorján, aki elárulta, hogy a csapat pénteken már a verseny helyszínén részt vesz a szabadedzésen, majd a szombati ráhangolódást követően vasárnap harcba szállnak a bajnoki pontokért. 

HBN          

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában