Jégkorong

2023.07.11. 10:36

Orosz hátvéd érkezett a DEAC-ba

A frissen szerződtetett légiósok közül Kamil Mingazov az egyetlen, aki egy évnél régebben van az Erste Ligában.

Kamil Mingazov Debrecenben folytatja

Forrás: deac.hu

Kamil Mingazov 1996-ban az orosz nagyvárosban, Kazanyban született, utánpótlás éveit is itt kezdte az Irbis csapatában, majd 2012-ben csatlakozott a klub MHL B-csoportjához. Három év után váltott, a Csajka Nyizsnyij Novgorod gárdájához igazolt, amelynek mezében 11 pontot gyűjtött. A 2015/16-os szezonban 14 pontot termelt, de akkor már a Tyumenski Legion kötelékében, csapatkapitányként. Később két idényt eltöltött Kurganban, majd 2018-tól 2021-ig a fehérorosz másodosztályban hokizott az Orsa, valamint a Brest együttesében, szerzett pontjainak száma összesen 54-re rúgott. Ezután hazatért, az orosz harmadosztályban játszott nyolc meccset a Dinamo-Altaj Barnaulban, majd a 2021/22-es szezonban a Fehérvári Titánok hátvédje lett, az első szezonban 10, legutóbb 19 pontot termelt – számolt be róla a DEAC honlapja.

Korábbi edzői szerint Mingazov sokoldalú játékos, aki mind védekezésben, mind támadásban képes hasznossá tenni magát. Sokat megy előre, szívesen támadja az ellenfél kapuját és otthonosan mozog a fizikai hoki világában is. 

Névjegy
Kamil Mingazov
Született: Kazany (Oroszország), 1996. szeptember18.
Pozíció: hátvéd
Testmagasság: 178 cm
Testsúly: 79 kg
Ütőfogás: jobbos

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában