Atlétika

2023.07.04. 09:12

Kozák Luca és Kerekes Gréta is indul a Gyulai Memorialon

Balról Kerekes Gréta és Kozák Luca

Forrás: NS-archív

A világ legjobbjai is indulnak női 100 méteres gátfutásban a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon. A július 18-án Székesfehérváron megrendezendő Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj szervezői kedden bejelentették, hogy ott lesz a mezőnyben a szám tokiói olimpiai bajnoka, a Puerto Rico-i Jasmine Camacho-Quinn, a világcsúcstartó és világbajnoki címvédő nigériai Tobi Amusan, az Európa-bajnok lengyel Pia Skrzyszowska, az amerikai bajnok Alaysha Johnson, valamint a 2019-es vb-aranyérmes amerikai Nia Ali is. 

A magyar színeket két DSI Debrecen atléta: az Európa-bajnoki ezüstérmes, országos csúcstartó Kozák Luca, továbbá az ugyancsak többszörös magyar bajnok Kerekes Gréta lépviseli, de ott lesz a mezőnyben a miskolciak tehetsége, Tóth Anna is.

Világklasszisok sora

A szervezők ugyancsak kedden jelentették be a női 200 méteres síkfutás világbajnokának, a jamaikai Shericka Jacksonnak az érkezését. Az már korábban biztossá vált, hogy rajthoz áll Székesfehérváron a bahamai Steven Gardiner (400 m), a kenyai Emmanuel Korir (800 m), a görög Militiadisz Tentoglou (távolugrás), a svéd Daniel Stahl (diszkoszvetés), a lengyel Wojciech Nowicki (kalapácsvetés), valamint a világbajnoki címvédő szlovén Kristjan Ceh (diszkoszvetés), a lengyel Pawel Fajdek (kalapácsvetés) és sok más olimpiai és vb-érmes világklasszis, illetve a legjobb hazai atléták. 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában